Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'ASR krikt operationele winst op ondanks lage rente'

Gepubliceerd op 17 februari 2020 18:55 | Views: 3.195 | Onderwerpen: ASR, rente

ASR Nederland 13:12

21,71 -1,25 (-5,44%)

AMSTERDAM (AFN) - ASR heeft afgelopen jaar zijn operationele winst opgevoerd ten opzichte van 2018, ondanks de aanhoudende lage rente op de financiële markten. Die voorspelling van analisten komt naar voren uit een consensus die de verzekeraar op zijn eigen website heeft geplaatst. Volgens kenners is ASR bestand tegen de lage rente dankzij zijn strategie om renterisico's af te dekken. ASR publiceert woensdag resultaten.

De operationele winst steeg volgens de consensus in het afgelopen jaar tot 848 miljoen euro, vergeleken met 742 miljoen euro een jaar eerder. Ook de winstgevendheid nam toe: het operationele rendement op eigen vermogen dikte aan tot 14,8 procent van 14,2 procent in 2018. Dit komt hoger uit dan de bandbreedte waar de financiële instelling zelf naar streeft, tussen de 12 en 14 procent. Een consensus over het nettoresultaat werd niet verstrekt.

ASR kan waarschijnlijk tevreden terugblikken op de prestaties van zijn twee grootste divisies, ramen de marktvorsers. Bij levensverzekeringen loopt de operationele winst naar verwachting op tot 703 miljoen euro van 664 miljoen euro een jaar eerder. Dat kan ASR deels danken aan kostenbesparingen. De verzekeraar bracht eind vorig jaar duizenden polissen naar één systeem in plaats van negen verschillende systemen. Het schadebedrijf zet naar verwachting een operationele winst van 221 miljoen euro in de boeken tegen 145 miljoen euro in 2018. Overigens gingen ook de premies voor beide divisies omhoog in de verslagperiode, denken analisten.

Overnames

De kapitaalbuffer, berekend volgens de Europese norm (Solvency II) kwam volgens de kenners uit op 191 procent. Dat is hetzelfde niveau als in de eerste helft van vorig jaar.

ASR groeide in het afgelopen jaar mede dankzij overnames. Zo lijfde de verzekeraar branchegenoot Veherex in, wat de positie van ASR op de markt voor inkomensverzekeringen en diensten voor duurzame inzetbaarheid moet versterken. Veherex is de inkomensverzekeraar van onder meer NS-personeel en het Spoorwegpensioenfonds. Ook voegde ASR in 2019 de levensverzekeringen van het zorgcollectief VvAA toe aan zijn portefeuille.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASR Nederland 75% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

ASR

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

rente

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ASR Nederland

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Stephan010
0
quote:

Kaviaar schreef op 17 februari 2020 20:08:


Woensdag + 10%?Of -8% als outlook tegenvalt.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare