Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen licht vooruit in kalme sessie

Beurzen licht vooruit in kalme sessie

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen maandag overwegend licht vooruit. Beleggers namen weinig risico's aangezien Wall Street de hele dag dicht blijft vanwege President's Day. Verder werd gelet op de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus in China, waar de People's Bank of China verdere steunmaatregelen nam om de economische impact van de virusuitbraak te beperken.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent hoger op 629,79 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 978,21 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,2 procent.

Koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak was verzekeraar NN Group met een winst van 1,6 procent. Verfconcern AkzoNobel sloot de rij met een verlies van 1,2 procent. Bij de middelgrote bedrijven stond luchtvaartcombinatie Air France-KLM bovenaan met een plus van 2,2 procent. Hekkensluiter was apothekersbedrijf Fagron met een min van 5,5 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO.

Vertrek BAM-topman

BAM zakte 2,6 procent. Topman Rob van Wingerden vertrekt aan het einde van zijn huidige termijn medio april bij de bouwer. Volgens BAM is in "goed overleg" besloten dat de topman niet zal worden voorgedragen voor een nieuwe termijn. Op de lokale markt maakte Tie Kinetix een koerssprong van 15 procent. Het softwarebedrijf verkoopt een bedrijfsonderdeel aan Impartner voor 6 miljoen euro.

De Duitse chemiebedrijven Bayer en BASF verloren 2,4 en 1,3 procent in Frankfurt. Een Amerikaanse jury heeft een schadevergoeding toegekend van 265 miljoen dollar aan een Amerikaanse boer vanwege schade aan zijn fruitbomen door een onkruidverdelgingsmiddel dat is ontwikkeld door Bayer en BASF.

Airbus

In Parijs daalde vliegtuigbouwer Airbus 1,1 procent. De Verenigde Staten verhogen per 18 maart de importheffing op vliegtuigen van Europese makelij naar 15 procent. Alstom klom 2,9 procent. Het Franse concern bevestigde gesprekken te voeren met het Canadese Bombardier over een fusie van de treindivisies van beide bedrijven.

De euro bleef vrijwel onveranderd op 1,0844. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 52,09 dollar. Brentolie kostte een fractie meer op 57,33 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:59 Adyen drukt op AEX 1
  2. 09:15 Adyen duwt AEX nipt in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. Jetje1 17 februari 2020 12:26
    nogmaals sarcastisch bedoeld, in china sterven de mensen van de corona griep en de hele wereld doet alsof zijn neus bloed omdat het niet dichbij genoeg is de beurzen shijnt het al helemaal niet te boeien, is de ver van mij bed show.
    Men komt er wel achter als de container schepen niet meer aanmeren in rotterdam, toeleveringsproblemen krijgen omdat hun halffabricaten niet binnen komen, auto fabrikanten daardoor in de problemen komen en ook in europa de productie opgeschort moet worden, misschien komt dan het besef
  2. forum rang 6 suskewiet 17 februari 2020 13:13
    We moeten wel beseffen dat we niet teveel afhankelijk worden van China
    Hopelijk trekt men hier lessen uit .
    Vrije handel heeft zijn tijd gehad ,en alleen de grote verrijkt.
    Heb al dikwijls aangehaald dat er geen herverdeling is van het kapitaal .
    Dan moet de consumptie op een keer stoppen .
  3. [verwijderd] 17 februari 2020 15:03
    Politiek correct gedoe. Humor is een uiting van een bepaald gevoel of emotie en heeft altijd een functie. Humor verbieden is slechtste wat je kunt doen. Sluit je dan maar aan bij de fanatieke moslims, die zijn daar ook nog niet van op de hoogte.

    Humor heeft altijd aanknopingspunt voor discussie waar mensen en ideeen beter van worden.

17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

868,21 16:20
-5,81 -0,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links