Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vopak keldert in licht negatieve AEX

Vopak keldert in licht negatieve AEX

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met een klein verlies aan de laatste sessie van de week begonnen. Elders in Europa bleven de graadmeters ook dicht bij huis. In Amsterdam wisten tankopslagbedrijf Vopak en verzekeraar Aegon de aandacht op zich gericht nadat ze de boeken openden. Vopak werd door beleggers fors lager gezet, het tegenovergestelde gold voor Aegon.

De AEX-index noteerde in de vroege handel 0,4 procent lager op 492,18 punten. De MidKap stond vlak op 719,72 punten. De graadmeters in Londen Frankfurt en Parijs stonden tot 0,3 procent lager.

Vopak verloor bijna 10 procent aan beurswaarde na teleurstellende resultaten. Het bedrijf verwacht dit jaar een stabiele bezettingsgraad van zijn opslagtanks en denkt dat de winst dit jaar het resultaat van vorig jaar niet zal overtreffen.

Opvallend

Aegon noteerde een plus van bijna 2,1 procent. De verzekeraar kende een sterk slotkwartaal van 2016 waarin het een flinke winst boekte, tegen een stevig verlies een jaar eerder. Aegon deed vooral goede zaken in Amerika. Daarbij profiteerde het concern van lagere claims, een hogere rente en een succesvolle kostenbeheersing.

Bij de kleinere fondsen was Amsterdam Commodities een opvallende stijger. De handelaar in specerijen, noten en thee won 3 procent nadat het 2016 afsloot met een recordwinst. Beleggers werd daarbij een hoger dividend in het vooruitzicht gesteld. De Nederlandsche Apparatenfabriek, zoals Nedap voluit heet, won 1,1 procent. Het bedrijf sloot 2016 af met meer winst op een hogere omzet. Ook in 2017 verwacht het bedrijf dat de opbrengsten zullen stijgen.

Allianz

Bouwer Heijmans herstelde van het koersverlies van donderdag en noteerde 8 procent hoger.

In Frankfurt was verzekeraar Allianz (plus 2,7 procent) een opvallende stijger. Het financiële concern presenteerde zijn eerste aandeleninkoopprogramma ooit en voerde het dividend op. Farmacieconcern Stada Arzneimittel won nog eens 2,2 procent nadat een biedingsstrijd rond het concern de koers recent fors opdreef. Een nog onbekende derde partij maakte donderdag wereldkundig zijn pijlen op Stada te richten.

De prijs van Amerikaanse olie stond 0,2 procent hoger op 53,45 dollar per vat. Brent werd ook 0,2 procent goedkoper tot 55,78 dollar per vat. De euro werd verhandeld voor 1,0645 dollar, tegen 1,0669 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
HAL Trust
Vopak

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. HAL Trust 19 apr
    125,400
    -0,16% -0,200
  3. 37,720
    +2,61% +0,960

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links