Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Farmaceut Bayer wil helpen met productie coronavaccin

Gepubliceerd op 17 januari 2021 15:53 | Views: 4.241 | Onderwerpen: biotechnologie

BAYER AG NA O.N. 26 feb

50,62 -1,34 (-2,58%)

LEVERKUSEN (ANP/RTR) - Het Duitse farmacieconcern Bayer onderzoekt of het biotechnoloog CureVac kan helpen bij het produceren van diens experimentele coronavaccin. "We zijn bereid om hiervoor alles uit de kast te halen", heeft Bayer-topman Werner Baumann gezegd tegen de krant Welt am Sonntag. "Dit gaat niet primair om financiële overwegingen, maar om het zo snel mogelijk beschikbaar maken van het vaccin."

Diverse landen in de wereld zijn inmiddels begonnen met het vaccineren van hun bevolking. Maar veel overheden klagen nog over het lage aanbod aan beschikbare doses.

Het vaccin van CureVac is nog niet klaar voor gebruik. Bayer besloot eerder al om de onderneming uit Tübingen te gaan helpen bij het ontwikkelingsproces. Als het vaccin straks wordt goedgekeurd, neemt de Europese Unie 225 miljoen doses af. Brussel heeft een optie op nog eens 180 miljoen doses.

Baumann stelt dat Bayer overweegt om de samenwerking met CureVac uit te breiden zodat deze ook de daadwerkelijke productie van het vaccin zou omvatten. "Met ons productienetwerk in Duitsland en de Verenigde Staten en de bijbehorende doorlooptijd zouden we in principe in staat zijn om vaccins in grotere hoeveelheden te produceren."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAYER AG NA O.N. 87% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. De Pakketbezorger 17 januari 2021 20:06
  quote:

  LarryNL schreef op 17 januari 2021 19:22:


  Inmiddels 29 sterfgevallen in Noorwegen na vaccinatie en autopsie waaruit deze relatie werd gediagnosticeerd

  www.hln.be/buitenland/noorwegen-waars...


  Jij zou zo bij de media kunnen werken 'sensatieLarryNL'.

  Alle 29 hadden onderliggende issues en zijn overleden aan de bekende bijwerkingen. In combinatie met het onderliggende leiden /lijden was dit teveel en zijn er 29 (75 plussers) mensen overleden.
 2. forum rang 5 Krentenmenten 17 januari 2021 22:22
  quote:

  lost schreef op 17 januari 2021 22:08:


  [...]

  Lieg niet. Vriendin van mij (46) overleden aan Corona, geen medische voorgeschiedenis.
  Niet alles wordt ontdekt.... Sommige mensen hebben al jaren - zonder dat zij het weten - onderliggend gebrek.... Overigens triest om op jonge leeftijd te overlijden Sterkte ermee....
 3. lost 17 januari 2021 23:36
  quote:

  Krentenmenten schreef op 17 januari 2021 22:22:


  [...] Niet alles wordt ontdekt.... Sommige mensen hebben al jaren - zonder dat zij het weten - onderliggend gebrek.... Overigens triest om op jonge leeftijd te overlijden Sterkte ermee....


  Dank. Het is alweer even terug, in mei. C19 is voor velen geen gewoon griepje. En het tellen van doden en ziekenhuisopnames is maar een klein deel van het verhaal. Er zijn alleen in Nederland al tienduizenden mensen met zgn “ Long-COVID”. Vaak dertigers en veertigers die nooit medische problemen hadden. Het is maar de vraag hoe het ziektebeeld zich bij deze mensen zal ontwikkelen. Ze hebben vaak schade aan meerdere organen.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare