Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Canadezen willen toch samenwerken met Franse super Carrefour

Gepubliceerd op 17 januari 2021 12:43 | Views: 2.704 | Onderwerpen: Frankrijk

Carrefour 05 mrt

14,28 -0,05 (-0,35%)

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het Canadese winkelbedrijf Alimentation Couche-Tard heeft zijn geplande overname van het grote Franse supermarktconcern Carrefour gestaakt na felle weerstand van de Franse overheid tegen die deal. In plaats daarvan zullen de twee nu gaan kijken naar mogelijkheden voor een lossere samenwerking. Er wordt onder meer aan gedacht om samen op te trekken op het gebied van brandstofaankopen, branding en distributie waar hun netwerken elkaar overlappen.

Over de mogelijke samensmelting van de winkelconcerns was afgelopen week veel te doen. De Canadezen overwogen een bod van dik 16 miljard euro om Carrefour over te nemen. Het besluit om de stekker te trekken uit het overleg werd genomen na een gesprek tussen de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire met topbestuurders van Couche-Tard.

Le Maire had eerder al grote zorgen uitgesproken over een overname van Carrefour omdat een eventuele verkoop de Franse werkgelegenheid en voedselketen zou kunnen schaden. Hij zei in de Franse media de transactie tegen te zullen houden. "Om het kort samen te vatten: we zeggen nee. Het is een vriendelijk nee, maar niettemin een duidelijk en definitief nee", aldus de bewindsman.

Carrefour heeft in Frankrijk ongeveer 105.000 werknemers in dienst. Daarmee is het bedrijf de grootste private werkgever van het land. Mogelijk banenverlies na een inlijving door een buitenlandse partij ligt in Frankrijk erg gevoelig, vooral nu er een grote economische crisis is. Carrefour is niet alleen op de thuismarkt actief, maar heeft winkels in tal van landen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Carrefour 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare