Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KLM en Schiphol houden zich aan beloftes

Gepubliceerd op 17 januari 2020 17:21 | Views: 1.524 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 18 feb

9,81 0,00 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - KLM en Schiphol houden zich aan toezeggingen om geen onderling contact meer te hebben over de groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen op het vliegveld. Dat constateert toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) op basis van een eerste tussentijdse controle. Met de afspraken, die dateren uit 2018 en gelden voor vijf jaar, wordt voorkomen dat KLM mogelijk een voordeel heeft op concurrenten bij het gebruiken van de faciliteiten op de luchthaven.

KLM heeft als grootste Nederlandse luchtvaartmaatschappij regelmatig contact met Schiphol over het gebruik van de luchthaven. Onderzoek uit 2017 wees uit de twee daarbij ook wel eens overlegden over de plannen van Schiphol. Door dergelijke contacten ontstond het risico dat Schiphol niet zelfstandig zijn beleid bepaalde, maar aanpaste aan de wensen van KLM. Daarover was de toezichthouder huiverig, omdat andere luchtvaartmaatschappijen dan mogelijk gedwarsboomd worden in hun groeiplannen.

De ACM ziet overigens nog wel mogelijkheden voor verbetering in de uitvoering van de beloftes. Dan gaat het bijvoorbeeld om bepaalde verslaglegging en de transparantie ten opzichte van andere luchtvaartmaatschappijen. De mededingingswaakhond zal binnen nu en twee jaar een nieuwe controle op de naleving van de toezeggingen uitvoeren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord