Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Woningbouw in VS neemt zeer sterk toe

Gepubliceerd op 17 januari 2020 14:44 | Views: 1.896 | Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in december met 16,9 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

Dat is de sterkste groei van de woningbouw in drie jaar. Het aantal in aanbouw genomen woningen bereikte met ruim 1,6 miljoen huizen het hoogste niveau in dertien jaar. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de woningbouw met 1,1 procent zou stijgen. In november nam de woningbouw met een herziene 2,6 procent toe.

De stijging van het aantal in aanbouw genomen woningen wijst erop op dat huizenmarkt de wind in de rug heeft. Dat zou de economische groei in de VS verdere steun kunnen bieden. Daarbij werd de huizenmarkt geholpen door de renteverlagingen van de Federal Reserve van vorig jaar, waardoor hypotheken goedkoper zijn geworden.

Het ministerie maakte verder bekend dat het aantal afgegeven bouwvergunningen vorige maand met 3,9 procent is gedaald.

Gerelateerd

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
peter545
0
Quest
0
ik vermoed dat het resultaat van het orkaanseizoen en niet de renteverlagingen de oorzaak zijn.
peter545
0
Quest, U zou gelijk kunnen hebben, maar zoals de tenaamstelling duidelijk weergeeft, komt het orkaanseizoen élk jaar terug. Dus daarmee zouden analisten 'automatisch' in hun tabellen rekening mee moeten houden.
Quest
0
Peter, 2019 was het vierde jaar op rij met bovengemiddelde schade tw 11,4 miljard dollar. ze hebben dan waarschijnlijk te weinig ingecalculeerd.
The 2019 Atlantic hurricane season was the fourth consecutive year of above-average and damaging seasons dating back to 2016. It is tied with 1969 as the fourth-most active Atlantic hurricane season on record in terms of named storms,[nb 1] with 18 named storms and 20 tropical cyclones in total,
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord