Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Schlumberger krimpt op Amerikaanse markt

Gepubliceerd op 17 januari 2020 13:58 | Views: 2.098

Royal Dutch Shell A 09:52

15,49 +0,24 (+1,56%)

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - De dienstverlener voor de olie-industrie Schlumberger heeft vorig jaar een vrijwel even hoge omzet geboekt als het voorgaande jaar. In Noord-Amerika daalden de inkomsten, met name doordat de vraag naar diensten voor schalie-olie terugliep. Een stijging van de omzet elders compenseerde die daling.

Over heel 2019 boekte Schlumberger een omzet van 32,9 miljard dollar, een fractie hoger dan een jaar eerder. In Noord-Amerika daalden de inkomsten met 10 procent tot 10,8 miljard dollar. Onder de streep noteerde het concern een verlies van 10,1 miljard dollar, mede door een grote afschrijving op goodwill en de waarde van bezittingen in het derde kwartaal.

Om de marges op peil te houden op de Noord-Amerikaanse markt wil Schlumberger daar verder inkrimpen. Daarvoor vormt het concern slechter presterende bedrijfsonderdelen om of stoot het deze af. Eerder sloot het bedrijf al een aantal faciliteiten en sneed het in zijn personeelsbestand in de Verenigde Staten.

In het vierde kwartaal steeg de omzet op jaarbasis tot 8,3 miljard dollar, tegenover 8,2 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 343 miljoen dollar, tegenover 548 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2018.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare