Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KBC Securities verlaagt advies Beter Bed naar hold

Gepubliceerd op 17 januari 2020 09:27 | Views: 5.545 | Onderwerpen: advies

Beter Bed 17:35

2,75 -0,03 (-1,08%)

KBC Groep 17:35

42,79 -0,17 (-0,40%)

AMSTERDAM (AFN) - Analisten bij KBC Securities zien af van hun koopadvies voor Beter Bed na een "licht teleurstellende" omzetcijfers over het vierde kwartaal. Het nieuwe advies bij de Belgische bank is hold.

De kenners noemen de cijfers over het afgelopen kwartaal van Beter Bed redelijk, maar benadrukken dat ze meer hadden verwacht. De beddenverkoper zette in het vierde kwartaal een omzet van 47,6 miljoen euro in de boeken, een stijging van 5,1 op jaarbasis. Over heel 2019 was de omzet uit voortgezette activiteiten 185,6 miljoen euro. Deze viel daarmee op jaarbasis 7,5 procent hoger uit. De cijfers laten zien dat het bedrijfsmodel levensvatbaar is maar dat Beter Bed dit jaar waarschijnlijk niet sneller zal groeien dan vorig jaar, concluderen de marktvorsers.

Een andere reden voor het nieuwe hold-advies bij KBC is dat de kenners geen grote uitslagen verwachten voor de definitieve cijfers over het afgelopen jaar op 17 maart en beleggersdag op 7 mei. Het koersdoel gaat wel omhoog van 2,50 euro tot 3 euro. De analisten merken op dat de aandelenkoers de afgelopen tijd goed aandikte.

ING

ING noemt de resultaten van Beter Bed in lijn met verwachtingen. Daarnaast was de toename in orders een opsteker. Dat wijst op aanhoudende groei dit jaar en laat zien dat het huidige aanbod in de smaak valt bij consumenten in de Benelux, aldus de kenners. ING heeft geen officieel beleggingsadvies op Beter Bed.

Het aandeel Beter Bed stond vrijdag omstreeks 9.40 uur 2,1 procent hoger op 2,96 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beter Bed 89% zegt kopen 18 stemmen
KBC Groep 80% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

advies

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Beter Bed Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KBC Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 9 objectief 17 januari 2020 12:05
  quote:

  Cobalt-47 schreef op 17 januari 2020 11:48:


  Mafketels, ze hebben geen idee......domme analisten momenteel bij KCB...beetje beter uit zoeken mensen...niet zo maar wat schrijven....ach zijn we gewend van analisten...op n paar na..


  Wie er nog steeds in Beter Bed zit, is wel heel hardleers.
  De concurrentie in deze sector is moordend, er v alt geen cent in te verdienen.
  KBC snapt dit wel: goed advies.
 2. handelsboer 17 januari 2020 21:04
  Het bedrijf komt sterk terug na een diepe crisis, daar hoort dit vreemde advies niet bij dat ze het koersdoel verhogen is dan weer positief, gefeliciteerd management Beter Bed en nu er tegenaan, de basis is gelegd voor een mooie periode, Het is weer tijd voor een chinees Buffetje niet te gek, we blijven op de kosten letten van Harte!
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare