Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Managers Barclays moeten vrezen voor baan'

Gepubliceerd op 17 januari 2020 09:06 | Views: 2.036

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse bank Barclays wil het mes zetten in zijn managementlaag. In eerste instantie gaat het om honderd hooggeplaatste werknemers bij de investeringsdivisie die moeten vrezen voor hun baan. Met de stap wil Barclays de kosten verlagen.

In eerste instantie gaat het om directeuren en bestuurders, voornamelijk in Londen en op kantoren in Azië, aldus ingewijden bij de bank. Dat Barclays banen schrapt gaat niet gepaard met een terugtrekking van bepaalde markten. De bank zelf wilde niet op de berichten reageren. Vorig jaar kondigde Barclays nog aan dat in het tweede kwartaal afscheid was genomen van 3000 werknemers.

Banken namen vorig jaar bij elkaar afscheid van circa 80.000 werknemers. Dat gebeurde voornamelijk in Europa.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jopie1962
0
"Banken namen vorig jaar bij elkaar afscheid van circa 80.000 werknemers."

80.000 personen die blijkbaar niks toevoegden, maar wel een mooi jaarsalaris mee naar huis namen. Afvloeien kost óók wel wat, maar gaat het bankwezen nu eindelijk weer winstgevend worden met hogere koersen?
Knight V
0
Bankieren is niet meer van deze tijd. Geldkraan wordt dicht gedraaid, iedereen moet aflossen, lenen kost geld, je bent een rund om hypotheek aan te vragen voor een woning die 3x te duur is en je moet aanvraag minstens een ton verdienen in je eentje.
Er mag niet gebouwd worden, je moet minder vliegen, je moet van gas af. Je mag zonnepanelen leasen vd gemeente (terwijl lenen geld kost) wat dat mag dan wel weer.
Bedrijven krijgen geen kredieten meer, want met de kapitaaleis voor kredietrisico zit je meteen in CCC (LOL) bij de banken.
Banken willen ook geen investeringen meer doen aan bedrijven die de aarde vervuilen.
Dus weg met shell, MSC container, KLM, Airbus, Glencore, AMG, Unilver...
Oeps... gaan ik nu te ver of zijn kredietverstrekkers zelf nu te ver door geslagen.

Dus wat is toegevoegde waarde voor de economie ?????

Geld is voor de zuid europese landen om ze te voorzien van Monopoly geld en niet voor de wereldeconomie of om bedrijven en burgers te helpen.

Tijd voor de Bitcoins.
Zodra de dino in 1e en 2ekamer verdwenen zijn en we krijgen jeugdige politici met visie dan komt het goed.

Nu is het aftellen tot huidige systeem van democratie op schop wordt gegooid. Poldermodel werkt niet meer.High Finance
0
quote:

Jopie1962 schreef op 17 januari 2020 09:13:


"Banken namen vorig jaar bij elkaar afscheid van circa 80.000 werknemers."

80.000 personen die blijkbaar niks toevoegden, maar wel een mooi jaarsalaris mee naar huis namen. Afvloeien kost óók wel wat, maar gaat het bankwezen nu eindelijk weer winstgevend worden met hogere koersen?


Indirect werden deze 80.000 banen min of meer gesubsidieerd door de (Nederlandse) pensioenpot doordat het potentieel rendement op deze bankaandelen vloeide naar de lonen van de overbetaalde bankmedewerkers, i.p.v. naar de pensioenen van werkend Nederland.
En iedereen maar afvragen waarom de pensioenen niet geïndexeerd worden elk jaar.. Inefficiënte bedrijfsvoering noem je dat.
Hopelijk zet deze trend zich door.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare