Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

American Express voert omzet flink op

Gepubliceerd op 17 jan 2019 om 22:46 | Views: 1.414

American Express Company 11 okt

116,40 +1,38 (+1,20%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - American Express heeft in 2018 bijna een tiende meer aan omzet binnengehaald. Ook de winst van de Amerikaanse creditcardmaatschappij ging flink omhoog, maar dat laatste had vooral te maken met de veranderde belastingwetgeving in de Verenigde Staten.

De totale opbrengsten kwamen uit op 40,3 miljard dollar, 9 procent meer dan in 2017. Onder de streep hield het bedrijf 6,9 miljard dollar over, waar een jaar eerder nog een nettowinst van 2,7 miljard dollar in de boeken ging.

Topman Stephen Squeri is erg in zijn nopjes met de hoge omzet. Die was veel hoger dan het bedrijf eerder zelf voor mogelijk had gehouden. Voor 2019 rekent hij wederom op zo'n 8 tot 10 procent meer aan opbrengsten.

American Express moet de laatste tijd overigens wel veel geld steken in het vasthouden van zijn stevige positie op het gebied van premiumkaarten. In het vierde kwartaal werd bijvoorbeeld een record van 2,5 miljard dollar besteed aan allerlei aanbiedingen voor klanten. Zo kregen mensen met een gold card meer voordelen bij reizen en uit eten gaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
American Express Company 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

American Express Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links

 

Trending

Bitcoin