Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AkzoNobel meldt details kapitaaluitkering

Gepubliceerd op 17 jan 2019 om 08:31 | Views: 6.166

Akzo Nobel 11:53

81,87 +0,17 (+0,21%)

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft donderdag details naar buiten gebracht over de kapitaaluitkering die medio november werd goedgekeurd door aandeelhouders. Die beloning volgde op de voltooiing van de verkoop van de Specialty Chemicals-activiteiten.

Het gaat om een uitkering van 2 miljard euro van in totaal 6,5 miljard euro die wordt verdeeld onder aandeelhouders. Een omgekeerde aandelensplitsing in een ratio van 9 om 8 zal op 24 januari plaatsvinden. Aandeelhouders van AkzoNobel ontvangen op 25 januari per gewoon aandeel dan een betaling van 8,78 euro. Een speciaal dividend van 1 miljard euro wordt betaald in februari en er zal spoedig nog een aandeleninkoopprogramma van 2,5 miljard euro worden gestart.

In december 2017 keerde AkzoNobel al een speciaal dividend van 1 miljard euro uit. Met de verkoop van Specialty Chemicals was een bedrag van 10,1 miljard euro gemoeid. De resterende opbrengsten worden gebruikt voor het aflossen van schulden en voor de kosten in verband met de transformatie en eventuele aanvullende overnames.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Akzo Nobel 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
sjaak1918
0
Voor de korte termijn leuk. Middellange en lange termijn natuurlijk waardeloos. De verdiencapaciteit is weg. Hetzelfde ongeveer als in je broek plassen; je hebt even een warm gevoel.
taurus86
0
quote:

sjaak1918 schreef op 17 jan 2019 om 10:21:


Voor de korte termijn leuk. Middellange en lange termijn natuurlijk waardeloos. De verdiencapaciteit is weg. Hetzelfde ongeveer als in je broek plassen; je hebt even een warm gevoel.


U houdt hier dan geen rekening met het feit, dat de verdiencapaciteit van Akzo, vanwege een eeuwige stammenstrijd tussen de Divisies, nog nooit optimaal is geweest. Nu kan Coatings zich gaan bewijzen. En daar hoeven we niet erg pessimistisch over te zijn.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord