Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klein stapje terug op beurzen Azië

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten deden woensdag een stapje terug, onder druk van de koersverliezen die werden geleden op Wall Street. In Tokio stonden onder meer de financiële fondsen in het rood.

De Japanse Nikkei-index eindigde 0,4 procent lager op 23.868,34 punten. Een dag eerder bereikte de hoofdgraadmeter nog het hoogste niveau in 26 jaar. De grote Japanse banken Mizuho Financial, Sumitomo Financial en Mitsubishi UFJ Financial gingen tot 1 procent omlaag. Zakenbank Nomura en levensverzekeraar Dai-ichi Life tekenden verliezen tot 0,6 procent op.

Beleggers in Tokio verwerkten nog wel een meevallend cijfer over de orders voor Japanse machines. Die gingen in november met 5,7 procent omhoog in vergelijking met een maand eerder. Er was juist gerekend op een daling van de orderontvangst.

De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds in het rood, maar wist de handelsdag uiteindelijk af te sluiten met een kleine plus, op een nieuwe recordstand. De Kospi in Seoul verloor 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney ging 0,5 procent omlaag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links