Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken uit de gratie op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verlies gesloten. Vooral bankaandelen moesten het ontgelden op de eerste handelsdag van de verkorte beursweek, die wordt afgesloten met de inauguratie van Donald Trump als de nieuwe president van de Verenigde Staten op vrijdag.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen sloot met een verlies van 0,3 procent op 19.826,77 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,3 procent, naar 2267,89 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,6 procent in bij 5538,73 punten.

De banken Goldman Sachs en JPMorgan Chase stonden onderaan de Dow Jones, met minnen van 3,3 en 3,7 procent. Bankaandelen waren de afgelopen weken juist de motor van de opmars van de aandelenbeurzen, die ontstond na de verkiezingszege van Trump.

Morgan Stanley

Ook buiten de Dow deden banken het slecht. Morgan Stanley leverde 3,8 procent in na de publicatie van zijn kwartaalcijfers, terwijl concurrenten als Citigroup, Wells Fargo en Bank of America 2 tot 4 procent minder waard werden.

Zorgverzekeraar UnitedHealth hoorde met een min van 0,7 procent ook tot de grotere verliezers onder de hoofdfondsen, ondanks sterker dan verwachte kwartaalresultaten. Zorg- en farmabedrijven staan al langer onder druk door het aankomende presidentschap van Trump, die Obamacare wil schrappen en zeer kritisch is over de in zijn ogen exorbitante medicijnprijzen. Dinsdag verloren medicijnreuzen Merck en Pfizer 1,4 procent aan beurswaarde.

Wal-Mart

Wal-Mart was met een winst van 1,9 procent de uitblinker in de Dow. Het winkelbedrijf is van plan voor het einde van het jaar 10.000 extra werknemers aan te nemen.

Chipfabrikant Qualcomm zakte 4 procent, na berichten over een onderzoek door Amerikaanse mededingingsautoriteiten naar de manier waarop het bedrijf omgaat met licenties op zijn technologieën. Door zijn machtspositie ten opzichte van smartphonemakers te misbruiken zou Qualcomm de prijzen van die toestellen opjagen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent naar 52,49 dollar. De euro was met 1,0705 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links