Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen verder omhoog na handelsdeal

Beurzen verder omhoog na handelsdeal

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen maandag verder omhoog. Het voorlopige handelsakkoord dat de Verenigde Staten en China afgelopen vrijdag sloten bleef zorgen voor optimisme onder beleggers. Ook de Britse aandelen waren opnieuw in trek door de hoop dat de herkozen Britse premier Boris Johnson de brexit snel kan afronden.

De AEX-index op Beursplein 5 dikte rond het middaguur 1 procent aan tot 608,70 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 903,97 punten. Parijs en Frankfurt stegen tot 0,9 procent. De Londense beurs zette de rally voort en won 1,9 procent.

China heeft afgelopen weekeinde de geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de Verenigde Staten vrijdag zijn overeengekomen in de zogenoemde 'fase 1-handelsdeal', die een opmaat moet worden voor een breder handelsakkoord.

Belang Shell

Informatieleverancier RELX was koploper in de AEX met een winst van 2,6 procent. Staalconcern ArcelorMittal profiteerde van de positieve ontwikkelingen aan het handelsfront en volgde met een plus van 2,1 procent. Tankopslagbedrijf Vopak klom 1,4 procent na een positief analistenrapport van Jefferies. Shell won 1 procent. De olie- en gasreus heeft een belang van 49 procent genomen in de Australische ontwikkelaar van zonneparken ESCO Pacific. ABN AMRO was de enige daler met een min van 0,3 procent.

Fastned won ruim 1 procent op de lokale markt. Het bedrijf mag op dertien snelweglocaties in België zijn snellaadstations gaan realiseren. Op dit moment heeft Fastned 114 stations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Winstalarm Electrolux

De Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) steeg 1,8 procent in Stockholm na sterke omzetcijfers over het vierde kwartaal. Het Zweedse elektronicaconcern Electrolux leverde 11 procent in na een winstalarm. Daimler daalde 0,2 procent in Frankfurt. Het Chinese autobedrijf BAIC wil naar verluidt zijn belang in de Duitse autobouwer verdubbelen tot 10 procent.

De euro was 1,1138 dollar waard tegen 1,1129 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie meer op 60,09 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 65,33 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 december 2019 15:18
    quote:

    thejaguar schreef op 16 december 2019 13:53:

    ach, of die deal nu iets voorstelt of niet, china gaat zich er toch niet aan houden, dat hebben die chinezen nog nooit gedaan....
    Volledig eens! China zal zich nooit aan de deal houden die nog niet eens getekend is.

    Trump gaat binnenkort weer los op twitter en de boel klapt weer in elkaar.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links