Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen winnen terrein

Europese beurzen winnen terrein

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen maandag terrein. Beleggers hielden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de virusuitbraak, na het positieve nieuws over een coronavaccin afgelopen week. Daarnaast werd de beurshandel gesteund door gunstige macro-economische cijfers uit China en Japan en het nieuws over een groot handelspact in de Aziatische regio. Op het Damrak was Unibail-Rodamco-Westfield een uitblinker, na berichten dat de positie van de top van het winkelvastgoedfonds onhoudbaar is geworden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent hoger op 599,82 punten. De MidKap dikte 1,6 procent aan tot 873,19 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1,3 procent.

Unibail-Rodamco-Westfield (plus 15 procent) was koploper bij de hoofdfondsen in Amsterdam. Volgens de Franse krant Le Journal Du Dimanche moet het vastgoedconcern binnenkort mogelijk op zoek naar een nieuwe topman en financieel directeur. De positie van de top van het bedrijf lijkt onhoudbaar geworden doordat de aandeelhouders geen groen licht gaven voor de geplande aandelenemissie ter waarde van 3,5 miljard euro. Vrijdag trad president-commissaris Colin Dyer al terug.

Wolters Kluwer

Informatieleverancier Wolters Kluwer kampte met een adviesverlaging door Goldman Sachs en sloot de rij in de AEX, met een min van 2,5 procent. ASML klom 0,5 procent. De Taiwanese chipmaker TSMC heeft volgens vakblad DigiTimes zeker dertien EUV-machines besteld bij de chipmachinefabrikant. TSMC is al langer een grote klant van ASML.

In de MidKap stonden bodemonderzoeker Fugro en luchtvaartcombinatie Air France-KLM bovenaan, met plussen van ruim 7 procent. PostNL won 3 procent. Het postbedrijf heeft zijn resterende belang van 20 procent in de voormalige Italiaanse dochter Nexive verkocht aan Poste Italiane. Tankopslagbedrijf Vopak was hekkensluiter met een verlies van 1,2 procent.

BBVA

BBVA maakte een koerssprong van 16 procent in Madrid. De Spaanse bank verkoopt zijn activiteiten in de Verenigde Staten aan zijn Amerikaanse branchegenoot PNC voor bijna 12 miljard dollar. De Spaanse concurrent Banco de Sabadell liftte mee op het nieuws en won 14 procent. In Londen steeg Vodafone 3,6 procent. De Britse telecomreus verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar.

De euro noteerde op 1,1842 dollar, tegenover 1,1823 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent duurder op 40,90 dollar. Brentolie steeg 1,7 procent in prijs tot 43,52 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:53 Damrak levert winst in
  2. 11:00 ASMI zet AEX hoger

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 18:05
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links