Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Tata Steel IJmuiden niet meer toonaangevend'

IJMUIDEN (AFN) - Het voormalige Hoogovens in IJmuiden presteert niet zoals het zou moeten. Dat stelt topman Henrik Adam van Tata Steel Europe dat eigenaar is van wat tegenwoordig Tata Steel IJmuiden heet. De topman reageert in het FD op een brief van de ondernemingsraad dat Nederlands personeel niet mag opdraaien voor problemen van de staalfabrikant in het Verenigd Koninkrijk.

"Deze locatie heeft nog nooit een pond, een euro of een gulden betaald om verliezen af te dekken in het Verenigd Koninkrijk. Dat is juridisch verboden", zegt Adam die sinds deze zomer aan het roer staat van de Europese tak. "IJmuiden was toonaangevend, kan toonaangevend zijn en moet dat ook zijn. Dat zijn we nu niet", zegt hij tegen de krant. "Als het om prestaties gaat, was IJmuiden een referentiepunt in Europa. We zijn die positie kwijt."

Volgens het FD moet de locatie in IJmuiden zich schrap zetten voor een grote sanering. Hoeveel banen zullen verdwijnen, daar wil Adam zich niet over uitlaten.

Diverse media meldden vorige maand op basis van gelekte documenten dat Tata Steel Europe in totaal 830 miljoen euro moet besparen. Dat ontkent Adam. "In dit bedrag herkennen wij ons niet", zegt de topman.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links