Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ton boete voor AkzoNobel om incidenten

ROTTERDAM (AFN) - Chemiebedrijf AkzoNobel moet van de rechtbank in Rotterdam 100.000 euro boete betalen voor een reeks incidenten, waaronder de ontsnapping van chloorgas en zoutzuur. ,,Zeer ernstig en een professioneel bedrijf onwaardig”, aldus de rechtbank.

Twee werknemers ademden in april 2013 chloorgas in dat was vrijgekomen bij het werken aan leidingen. De medewerkers raakten onwel. Het incident werd echter niet gemeld.

In 2015 kregen vier werknemers zoutzuur over zich heen. De wolk zoutzuur trok over de openbare weg naast de installatie en bedrijven in de omgeving moesten worden ontruimd. In beide gevallen droegen de medewerkers geen beschermende kleding. AkzoNobel had ook nog eens tot twee keer toe niet doorgegeven dat stoffen werden geloosd op het water.

Het Openbaar Ministerie vindt dat een bedrijf als AkzoNobel een voorbeeldfunctie heeft en had een boete van 450.000 euro geëist. De rechtbank legde een lagere boete op omdat het om incidenten gaat en niet vindt dat het bedrijf het structureel niet te nauw neemt met de veiligheid.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Jefferies plakt koopadvies op Akzo Nobel
  2. 07 feb Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. henk b. 16 november 2017 15:14
    Ton moest dus boeten voor diverse zaken. Of een opzetje van Burgmans, zou zomaar kunnen. Ton is denk ik wel een goeie pik. Burgmans is een serpent.
    In ieder geval werd het Ton teveel, maar 100.000,-, dat kan hij toch eenvoudig wel betalen? Zijn aandelenpakket alleen al heeft als ik goed ben geinformeerd een waarde van 8 à 9 miljoen. Naast zijn miljoenensalaris heeft hij het in die paar jaartjes maar toch goed gedaan. Ik kan fluiten naar mijn vakantiehuisje. PPG mocht namelijk niet op de koffie; niet goed opgevoed, scheen het.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

66,100 18 apr
+0,400 +0,61%
Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links