Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'VolkerWessels houdt kosten onder controle'

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf VolkerWessels lijkt de effecten van stijgende productiekosten van bouwprojecten redelijk binnen de perken te houden. Dat is positief voor de onderneming, waarvan onderdelen die actief zijn in de leveringsketen mogelijk profiteren van de prijsstijgingen, zo meldden analisten van ING in een rapport over de onderneming.

De resultaten over de eerste negen maanden van het jaar van VolkerWessels waren volgens de kenners relatief in lijn met de verwachtingen. Het bedrijfsresultaat en de omzet van de bouwer vielen iets lager uit dan geraamd. Verder stonden marges enigszins onder druk door de oplopende kosten van bouwprojecten.

VolkerWessels heeft recent contracten afgesloten tegen betere prijzen, waarmee het insprong op de kostenontwikkelingen bij de inkoop van bouwmaterialen en de inhuur van onderaannemers. Volgens ING is dit positief aangezien het bedrijf hier in een handelsupdate over de eerste zes maanden van het jaar geen melding van deed.

ING handhaaft zijn koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 28,50 euro. Het aandeel VolkerWessels noteerde omstreeks 10.15 uur 2,1 procent lager op 24,30 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links