Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Volkswagen pompt miljarden in China

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen steekt de komende jaren bijna 12 miljard euro in China. Het geld wordt onder meer gebruikt voor de ontwikkeling van duurzaam aangedreven auto's. De Duitse automaker wil minstens veertig modellen lokaal gaan produceren, zo meldde het hoofd van Volkswagen in China op een autoshow in Guangzhou.

De productie van elektrisch aangedreven auto's zal de komende maanden al beginnen met de hulp van samenwerkingspartner JAC Motors. De aankondiging volgt kort op het bericht dat China automakers verplicht om een bepaald quotum te hanteren bij de productie van elektrische auto's in het land. China wil op den duur af van vervuilende auto's. Benzine- en dieselauto's gaan mogelijk vanaf 2040 in de ban.

Eerder kondigden ook Renault en Nissan aan met hun Chinese partner werk te zullen maken van de productie van elektrische auto's in het land. Dat deed ook de Amerikaanse automaker Ford met zijn lokale compagnon.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen
Volkswagen AG Vz

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 16 november 2017 11:26
    Dat is dan te laat als China dan pas in 2040 van de vervuilde auto's af wil.. De tijd dringt enorm en de druk van de G8 landen wordt groter op de meest vervuilende landen zoals China en india en Rusland en met enige mate de VS....Ook omdat de aarde dan tegen die tijd is vergaan (onleefbaar) door de drift van de mensheid die denkt dat ze zo kunnen blijven doorgaan met industrialisatie en projecten op te zetten die uit eigen belang zijn onstaan.... De mens met zijn bekrompem denken dat die de natuur eeuwig de baas zal blijven is een waanzin gedachte temeer omdat de mens ontstaan is door de natuur en zijn omgeving niet onleefbaar moet maken door gelddrift en bezit!!!! en geen stap terug wil zetten naar de oorsprong van zijn overlevingskansen die de natuur hem had mogelijk gemaakt, en niet door meer geld bezit om dat te omzeilen!!!!
  2. Met Effekt 16 november 2017 12:07
    quote:

    kid carson schreef op 16 november 2017 11:26:

    Dat is dan te laat als China dan pas in 2040 van de vervuilde auto's af wil.. De tijd dringt enorm en de druk van de G8 landen wordt groter op de meest vervuilende landen zoals China en india en Rusland en met enige mate de VS...
    In China hebben ze tenminste de brommer al verbannen en rijden alle 2-wielers electrisch. In Nederland rijden die vervuilende herriemakers nog steeds rond, en dat nog meestal met opgevoerde motor.
    China is een dictatuur, dat heeft veel nadelen, maar als ze een plan hebben wordt dat wel uitgevoerd. Met slechte maar gelukkig ook met goede plannen.
  3. [verwijderd] 16 november 2017 12:16
    In nederland zijn we ook niet veel eerder dan 2040 'om' hoor.

    Ik zou niet weten waar al die auto's moeten laden elke dag. Stel je dat eens voor in de grote steden, bij al die flats.

    En dan gaan we ook nog eens van het gas af, en gaan we ons huis electrisch verwarmen + electrisch koken. Hahahaha.
  4. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 16 november 2017 12:39
    De energietransitie zal veel sneller gaan dan de meesten vermoeden. Volvo (Chinees) verkoopt vanaf 1-1-2019 (ruim 1 jaartje) geen enkele volledige nieuwe brandstof motor meer in nieuwe auto's ! De NL regering zal ook een enorme switch maken naar duurzame energie. Dit is niet meer te stoppen en gaat sneller dan snel !

    autovisie.nl/2017/07/nieuws/volvo-201...

    Sorry Muppet ;-)
  5. [verwijderd] 16 november 2017 13:17
    In china kunnen ze dit wel bereiken in 2040 omdat de overheid daar meer macht heeft.

    In nederland gaat dat niet lukken door ons gepolder.

    Volvo kan dan wel stoppen met maken van bepaalde zaken, nou, dan kopen de vrije westerlingen dat wel ergens anders. Rij je toch gewoon géén volvo?!

    Mijn volgende nieuwe auto, in 2018, is gewoon nog brandstof hoor. En die daarna in 2023 waarschijnlijk ook wel.

    Sorry, nuchtere kijk. ;-)
  6. Vaak wel 16 november 2017 18:36
    In 2023 gaat de rest van Nederland met de taxi overal naartoe Muppet. Die noemen we nu nog de zelfrijdende auto. Gaat een hoop doden, gewonden, parkeerplaatsen, parkeergarages, autokosten ( geen aanschafkosten en wegenbelasting meer) en nieuw asfalt besparen. En vrije tijd (niet hoeven sturen) opleveren.
  7. Vaak wel 16 november 2017 18:42
    De gemiddelde auto staat nu zón 96% van de tijd stil. Die nieuwe taxi's zullen op zijn minst van smorgens vroeg tot savonds laat rijden en een aantal, in de grote steden vooral, 24 uur per dag. Geen chauffeur en zeker 12 uur per dag werkzaam betekend lage kosten per kilometer (ook al gaan die auto's een ton kosten. Meer niet ivm massaproductie). En ja dan gaat iedereen meedoen
  8. [verwijderd] 16 november 2017 19:12
    Hee Arie, leuk je mening te lezen.

    Nou, weet je, ik hoop en denk óók dat dit gaat gebeuren. Dat zelfrijdende spul, alleen denk ik niet dat dit in 2023 al het geval is.

    Er wordt nog van alles geprutst op dat vlak. TomTom is bezig met een technisch kunststukje in elkaar te knutselen, maar door al die techniek krijg je de gekste fouten. Nog los van het feit dat die auto's op afstand te hacken zijn door 'kinderen', maar denk ook eens aan alle softwarefouten en storingen in de enorme aantallen sensoren.
    Daarnaast zijn ze nog denkende wie straks schuldig is aan al die (dodelijke) ongelukken die door hardware- en software-fouten zullen ontstaan. Plus dat er, zeker in het begin, op allerlei situaties nog niet, of niet goed, gereageerd zal worden door de software. Wéér een aanrijding.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Volkswagen 24 apr
    139,300
    -0,64% -0,900
  2. 120,100
    -1,03% -1,250

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links