Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corbion en Total samen in bioplastics

PARIJS (AFN) - Total en Corbion bundelen hun krachten met het oog op de ontwikkeling van bioplastics. Dat werd woensdag bekendgemaakt. De twee richten een samenwerkingsverband op, waarin ze allebei een belang van 50 procent hebben, voor de productie en marketing van polymelkzuur (PLA).

Dat werd woensdag bekendgemaakt. Total en Corbion gaan een PLA-polymerisatiefabriek bouwen met een capaciteit van 75.000 ton per jaar op de locatie van Corbion in Thailand. Op deze locatie bevindt zich al een productie-eenheid voor lactide (PLA-monomeer), die onderdeel zal worden van de joint venture. Corbion levert het melkzuur dat noodzakelijk is voor de productie van PLA en lactide.

De joint venture neemt de bestaande productiefaciliteit voor ongeveer 40 miljoen dollar over van Corbion. Naar verwachting kan het bedrijf daardoor een eerdere afschrijving terugdraaien, bleek uit een toelichting op de deal. De netto-investering van Corbion voor de ontwikkeling van bioplastics neemt door de joint venture af van 100 miljoen naar 30 miljoen euro.

De nieuwe onderneming wordt gevestigd in Nederland en de start van de bedrijfsactiviteiten is voorzien voor het eerste kwartaal van 2017, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders. PLA is een snelgroeiend segment in de polymerenmarkt met naar schatting een gemiddelde jaarlijkse groei van 10 procent tot 15 procent tot 2025, aldus Corbion en Total in een gezamenlijke verklaring.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion
TOTALENERGIES

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Corbion 10:00
    18,760
    -0,37% -0,070
  2. 67,290
    -0,55% -0,370

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links