Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Minder kosten en risico's voor Corbion'

AMSTERDAM (AFN) - De krachtenbundeling van Corbion met Total voor de ontwikkeling van bioplastics zorgt onder meer voor een forse verlaging van de investeringskosten. Dat schrijft KBC woensdag in een rapport over de producent van voedingsingrediënten en chemicaliën. Analisten van ING benadrukten daarbij het lagere risico voor het bedrijf op het gebied van financiën en marketing.

In het samenwerkingsverband tussen de twee, waarin zowel Total als Corbion een belang heeft van 50 procent, worden de productie en marketing van polymelkzuur (PLA) ondergebracht.

Volgens KBC heeft Corbion altijd al deze joint venture gewild. Corbion zal daarbij melkzuur leveren. Hoewel niet bekend werd gemaakt tegen welke prijs en voorwaarden dat zal gebeuren, gaan de marktvorsers er vanuit dat de prijs wordt bepaald op basis van een complexe formule. Die moet het voor de joint venture mogelijk maken om melkzuur te kopen tegen concurrerende prijzen.

KBC veronderstelt dat het belangrijkste doel van het op te richten bedrijf is om marktleider te zijn, ook qua technologie, op het gebied van PLA. Met Total heeft Corbion daarbij een partner gevonden met veel kennis op het gebied van polymeren. Daarbij benadrukt de bank dat Total nu al de op een na grootste producent wereldwijd is van polystyreen, naar verluidt het meest concurrerende product voor PLA op basis van olie.

ING had eigenlijk verwacht dat Corbion een overeenkomst zou sluiten met Natureworks, die de PLA-markt voor een groot deel domineert. Desalniettemin zijn de marktvorsers positief gestemd over de samenwerking, gelet op de technische bekwaamheid, grootschalige distributie en de middelen die Total tot zijn beschikking heeft om PLA te produceren en te vermarkten. ING benadrukt daarbij dat het opnemen van PLA in het plastics-portfolio van Total zeer complementair is.

KBC verhoogde zijn advies op Corbion naar accumulate met een ongewijzigd koersdoel van 23 euro. Wel blijft KBC bezorgd over het effect dat de duurdere suikerprijs zal hebben op de marges van het bedrijf. ING handhaafde zijn koopadvies met een koersdoel van 29 euro.

Bank Degroof Petercam verhoogde woensdag zijn advies op Corbion van hold naar buy.

Het aandeel Corbion stond woensdag omstreeks 11.00 uur ruim 11 procent hoger op 22,29 euro. Daarmee was Corbion met afstand de grootste stijger bij de middelgrote fondsen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 apr Corbion rondt verkoop emulgatortak af
  2. 04 mrt Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Corbion

18,510 09:03
-0,450 -2,37%
Premium

Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links