Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vakbond grondpersoneel hekelt ongelijke behandeling bij KLM

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 17:05 | Views: 2.962 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 23 okt

3,29 +0,06 (+1,83%)

UTRECHT (AFN) - Vakbond FNV Luchtvaart is ontevreden dat het grondpersoneel bij KLM anders wordt behandeld dan de piloten en dreigt geen handtekening te zetten onder het akkoord over aanpassing van de arbeidsvoorwaarden. Dat akkoord is essentieel voor KLM voor het verkrijgen van staatssteun van de Nederlandse overheid.

Steen des aanstoots is de looptijd van de overeenkomst die voor het grondpersoneel tot eind 2022 is en voor de piloten maar tot en met maart van dat jaar. FNV vindt dat als alle partijen iets moeten inleveren, dat dan ook even lang moet zijn. "We hebben met KLM afgesproken dat de akkoorden voor alle medewerkers gelijk moeten zijn, dat wil de overheid ook", zegt bondsbestuurder Jan van den Brink.

Bovendien steekt het voor het grondpersoneel dat de piloten in hun ogen 'extraatjes' krijgen, bijvoorbeeld voor het maken van privéreizen. "De verontwaardiging onder het grondpersoneel over deze ongelijke behandeling is groot", zegt Van den Brink. "Nu krijgen alleen de hoogstbetaalden een presentje als dank voor hun bijdrage. Als KLM een blijk van waardering wil geven, moet ze alle werknemers gelijk behandelen."

FNV heeft een open brief geschreven aan KLM-topman Pieter Elbers om alle werknemers een gelijke blijk van waardering te geven.

KLM bereikte met de bonden voor het grondpersoneel en cabinepersoneel pas in de ochtend van 1 oktober, de dag van de deadline, een akkoord over versobering van de arbeidsvoorwaarden. Met de piloten duurde het nog langer en werd pas enkele uren voordat de door de overheid gestelde deadline zou verlopen een deal gesloten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 88% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mcdj 18 oktober 2020 07:18
  quote:

  crypt schreef op 17 oktober 2020 22:02:


  Ik denk dat de piloten eerder het recht hebben om ontevreden te zijn dat ze anders behandeld worden. Ze leveren meer dan 20 procent in. Oud hollands nivelleren. Ik zeg, ook bij de andere bonden 20 procent eraf en dan ook een looptijd tot maart 2022. Dan je zin??


  Wie zei ook alweer: ' Nivelleren is een feest' ? Zo Nederlands, zeuren terwijl je zelf niks of nauwelijks iets inlevert en dan naar andere groepen wijzen...maar oh wee als iemand aan jouw centjes komt....
 2. twintrader 19 oktober 2020 07:18
  Een reorganisatie is al erg lang nodig bij KLM.

  Salarissen van piloten uit tijden dat voor vliegen nog veel intelligentie en kunde nodig was. Tegenwoordig kan een vliegtuig makkelijk zonder piloot vliegen.

  Kijk naar Ryanair. Een 737 piloot verdient daar 90.000 euro. Terwijl bij KLM 240.000 euro de norm is... beide voor captain posities op 737 vliegtuigen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare