Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese autoverkopen stijgen voor het eerst in crisisjaar 2020

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 08:12 | Views: 1.933 | Onderwerpen: autoindustrie, Europa

BRUSSEL (AFN) - De verkoop van personenauto's in de Europese Unie is vorige maand met 3,1 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder, tot bijna 934.000 stuks. Daarmee was september de eerste maand van 2020 waarin de autoverkopen op jaarbasis stegen, meldt de Europese brancheorganisatie ACEA.

De auto-industrie kreeg door de coronapandemie een grote klap. Doordat fabrieken dit voorjaar tijdelijk stillagen, werden minder auto's afgeleverd en veel dealers sloten als voorzorgsmaatregel de deuren, waardoor de verkoopcijfers kelderden. Zo was er in mei sprake van een halvering van de autoverkopen.

Langzaamaan herstelde de sector. Dat er in september Europabreed een plus was te zien, verhult echter de grote verschillen per land. In Spanje en Frankrijk was er op jaarbasis sprake van een daling van de autoverkopen met respectievelijk 13,5 procent en 3 procent, terwijl in Duitsland (plus 8,4 procent) en Italië (plus 9,5 procent) meer auto's op kenteken werden gezet.

Lijden

In Nederland had de verkoop van nieuwe auto's in september nog flink te lijden onder de coronacrisis, gaven brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging al eerder aan. Hier lagen de verkopen ruim een vijfde lager dan een jaar eerder. Dat is een vergelijkbare daling als in augustus.

Over de eerste negen maanden van dit jaar meet ACEA Europabreed een afname van bijna 29 procent. In totaal werden sinds de jaarwisseling zeven miljoen auto's geregistreerd, bijna 2,9 miljoen minder dan een jaar eerder.

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 beleggertje2020 16 oktober 2020 10:04
    Denk toch dat de autoverkopen zeer binnenkort toch in een flinke nieuwe dip terecht gaan komen. Huizen zijn wel heel erg gewild in coronatijd, maar auto's niet. Mensen gaan veel meer thuis werken. Ook de horeca e.d is dicht ! Mogelijk nieuwe lockdowns in het vooruitzicht. Ik wilde zelf eerst een nieuwe auto kopen , maar heb er vanwege corona vanaf gezien. Koop later wel een goedkoop tweedehandsje
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare