Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Telecomwaakhond VS wil immuniteit socialmediabedrijven aanpakken

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 00:37 | Views: 1.914 | Onderwerpen: Verenigde Staten

Facebook 27 okt

237,65 +1,85 (+0,78%)

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse telecom- en mediatoezichthouder FCC wil wetgeving aanpassen die socialmediabedrijven een bepaalde mate van immuniteit garandeert. Voorzitter Ajit Pai maakte dat bekend, na herhaaldelijk aandringen door de Amerikaanse president Donald Trump om de regels voor bedrijven als Twitter aan te passen.

In de Amerikaanse telecomwet staan bepalingen die socialmediabedrijven toestaan berichten op hun platforms naar eigen inzicht te verwijderen, ook als die niet illegaal zijn. Tegelijkertijd zijn ze niet aansprakelijk voor berichten of video's die gebruikers plaatsen.

Pai kondigde aan deze wetgeving, bekend onder de naam Section 230, te willen verduidelijken. Momenteel worden de bepalingen volgens hem te breed geïnterpreteerd. Hoewel de FCC-voorzitter nog niet aangaf wat hij aan de juridische tekst wil veranderen, lijkt hij met de ingreep gehoor te geven aan het verzoek van Trump om de immuniteit van socialmediabedrijven af te zwakken.

Het Amerikaanse ministerie van Handel deed dit verzoek, op aangeven van Trump, al in mei. Trump beschuldigt socialmediabedrijven al langer van vooringenomenheid tegen hem. Deze week ontstond in het Republikeinse kamp veel ophef over de manier waarop Twitter de verspreiding van een kritisch artikel over Trumps Democratische uitdager Joe Biden blokkeerde. Twitter beperkte de verspreiding van het New York Post-stuk naar eigen zeggen omdat het op gehackt materiaal zou zijn gebaseerd.

Of de FCC veel kan veranderen, is nog maar de vraag. Veel internetbedrijven en juridisch experts stellen dat waakrond niet de bevoegdheid heeft om zich uit te spreken over deze regels voor social media.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Facebook 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare