Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tegenvaller Galapagos bij onderzoek naar mogelijk artrosemedicijn

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 00:37 | Views: 12.473 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 15 jan

82,42 -1,50 (-1,79%)

MECHELEN (AFN) - Galapagos is op een tegenvaller gestuit bij onderzoek naar een potentieel middel tegen artrose. Uit het onderzoek kwam geen statistisch significant bewijs dat het kandidaat-medicijn GLPG1972 verlies aan kraakbeen in de knie bij patiënten met artrose tegengaat.

Het belangrijkste doel van het Fase 2-onderzoek was juist om aan te tonen dat GLPG1972 effect heeft op de ontwikkeling van kraakbeen. Artrose is een gewrichtsziekte die veroorzaakt wordt door verlies aan kraakbeen.

Het onderzoek werd in samenwerking met de Franse farmaceut Servier uitgevoerd. Dat laatste bedrijf heeft een licentiedeal met Galapagos voor de verkoop van het potentiële artrosemedicijn buiten de Verenigde Staten. Galapagos en Servier werken al langer samen aan het kandidaat-medicijn tegen de gewrichtsslijtage, waar nog geen medicijn tegen is.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 57% zegt verkopen 53 stemmen

Gerelateerd

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Daexter 16 oktober 2020 08:46
  quote:

  Stier de Beer schreef op 16 oktober 2020 08:30:


  De IEX experts hadden GLPG in oktober met fier bij de maandtoppers voorspeld;)


  Rare opmerking. Jij veronderstelt dat IEX experts kunnen voorzien dat een middel de eindstreep niet haalt. Beleggers kijken naar the big picture.

  Dit is een tegenvallertje, maar gezien het de 2e tegenvaller in korte tijd is en het feit dat het sentiment neigt naar een correctie verwacht ik de komende 2 maanden een correctie van 20 tot 30% op galapagos.

  Maar net als de iex experts verwacht ik ook binnen korte termijn een rebounce naar 140 tot 160 euro. Dus lijkt me een mooi bijkoopmoment.
 2. hovenier 16 oktober 2020 08:50
  Filgotinib zit in de VS in de laatste testfase. Is in Europa en Japan al goedgekeurd. Als dit in de VS ook goedgekeurd wordt, dan stromen door de royalty’s over de omzet via Gilead, dat het gaat verkopen kapitalen binnen en schiet binnen een aantal maanden de koers weer als een raket omhoog. Galapagos heeft gewoon meerdere medicijnen in de pijplijn. Beter nu in deze fase een tegenvaller, dan helemaal op het eind van de testen van een medicijn. Zal misschien vandaag even een negatieve reactie geven, maar dan komt gewoon weer de bezinning, dat er nog veel meer aan komt, dat wel gaat renderen.


 3. Rudeboy0409 16 oktober 2020 09:06
  quote:

  Dr Joep schreef op 16 oktober 2020 01:45:


  Dit moet bij enkelen al 2 dagen geleden bekend moeten zijn gezien de opmerkelijke koersdaling die al 2 dagen plaats vond. AFM ligt weer te slapen?

  Wellicht moet jij je aanmelden bij de AFM als klokkenluider. Mannen als jij kunnen ze denk ik goed bebruiken.
 4. Nice guy 16 oktober 2020 10:45
  quote:

  hovenier schreef op 16 oktober 2020 08:50:


  Filgotinib zit in de VS in de laatste testfase. Is in Europa en Japan al goedgekeurd. Als dit in de VS ook goedgekeurd wordt, dan stromen door de royalty’s over de omzet via Gilead, dat het gaat verkopen kapitalen binnen en schiet binnen een aantal maanden de koers weer als een raket omhoog. Galapagos heeft gewoon meerdere medicijnen in de pijplijn. Beter nu in deze fase een tegenvaller, dan helemaal op het eind van de testen van een medicijn. Zal misschien vandaag even een negatieve reactie geven, maar dan komt gewoon weer de bezinning, dat er nog veel meer aan komt, dat wel gaat renderen.  Eindelijk iemand die iets verstandigs zegt.
20 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare