Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet IBM valt wederom lager uit

ARMONK (AFN) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een lagere omzet. Het was het vijfde kwartaal op rij dat de opbrengsten terugliepen. De verwachte opleving door de afronding van de overname van softwarebedrijf Red Hat bleef uit, al deed IBM wel goed zaken met zijn clouddivisie.

IBM sloot de meetperiode af met een omzet van 18 miljard dollar. Dat betekende een daling van 3,9 procent op jaarbasis. De overname van RedHat werd onlangs afgerond. Marktkenners hielden rekening met een omzetstijging, omdat de resultaten Red Hat voor het eerst werden meegenomen in de cijfers.

De techreus betaalde bijna 34 miljard dollar voor Red Hat. Met de aankoop wil IBM juist zijn positie in de cloudmarkt verstevigen. Red Hat voegde de voorbije maanden 371 miljoen dollar bij aan de aangepaste omzet. Dat was meer dan de 350 miljoen dollar waar IBM zelf van uitging. De clouddivisie van IBM zag de omzet met 11 procent stijgen tot 5 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit op 1,7 miljard dollar, tegen 2,7 miljard dollar een jaar eerder. Evengoed was dit resultaat iets beter dan voorzien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links