Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom en IMCD onderuit op rood Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD en navigatiedienstverlener TomTom hebben woensdag op het Damrak in Amsterdam stevig aan beurswaarde ingeleverd. AEX-fonds IMCD kreeg een adviesverlaging aan de broek. Bij TomTom, dat in de MidKap is genoteerd, werd een handelsupdate door beleggers niet goed ontvangen.

De AEX-index sloot de sessie 0,5 procent in de min op 576,86 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 851,66 punten. Elders in Europa was het beeld gemengd. Parijs verloor 0,1 procent en Frankfurt won 0,3 procent. De beurs in Londen sloot 0,6 procent in de min.

De uitkomst van de brexitonderhandelingen is nog ongewis. Volgens EU-president Donald Tusk ligt er een basisdeal klaar en moet het voor de EU-lidstaten mogelijk zijn de overeenkomst donderdag te accepteren. De Britse premier Boris Johnson zal de EU in een brief om uitstel van de brexit vragen als er zaterdag geen overeenkomst is.

Sterkste

IMCD was de sterkste daler in de AEX met een min van 5,2 procent. Volgens analisten van ABN AMRO krijgen de afzetmarkten van IMCD last van de economische tegenwind. ASML stond met een verlies van 4,5 procent ook bij de zakkers. De chipmachinemaker boekte het voorbije kwartaal meer winst op een hogere omzet. Sommige kenners zagen na de handelsupdate een goed moment om winsten te nemen.

TomTom zag 5,4 procent van zijn beurswaarde verdampen. De navigatiespecialist zag de omzet afgelopen kwartaal dalen en verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar. Signify won bij de middelgrote fondsen 2,6 procent. Het verlichtingsbedrijf neemt het Amerikaanse Cooper Lighting Solutions over voor 1,4 miljard dollar.

Pharming

Pharming raakte bij de kleinere fondsen bijna 12 procent kwijt. Het biotechnologiebedrijf wordt door de Australische branchegenoot CSL beschuldigd van het aanzetten tot bedrijfsspionage.

De Britse verkoper van kleding en cosmetica ASOS kreeg er dik 28 procent bij in Londen na een handelsupdate. In Frankfurt was Thyssenkrupp (plus 4,6 procent) een opvallende stijger. Een aantal investeerders heeft zich gemengd in de strijd om de liftentak van het Duitse industrieconcern.

De euro was 1,1066 dollar waard, tegen 1,1039 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 53,57 dollar. Brentolie steeg 1,3 procent in prijs tot 59,50 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
IMCD
TomTom

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Vive tu vida positivamente 16 oktober 2019 21:18
    Daling TomTom is ongegrond omdat sommige analisten het aandeel niet goed lezen.
    Tevens vandaag tussen de regels bekend geworden dat Tesla ook gebruik maakt van TomTom.

    Maar bottomline TomTom doet gewoon goede zaken (Automotive operationeel 23% omhoog).

    FCF 50% omhoog in Q3, Tita Taco de goochelaar voorkomt belasting betaling en de net cash is jaareinde 440mln. Met Automotive backlog van 1,6mrd (marge >75%) en huidige ondernemingswaarde van 850mln gewoon veel en veel te goedkoop.

    Kijk naar de FCF als feit, de gerapporteerde winst is slechts een mening (had zo consensus kunnen overtreffen indien de unbilled revenues wat minder was laten oplopen.

    Morgen nieuwe analisten inzichten, buy adviezen en hogere koersdoelen.
    Beleggen is vooruit kijken en extrapoleren trend, trend is vet omhoog bij TomTom.

    Morgen hopelijk dik herstel en de komende periode snel naar de top (€11,88) van 6 weken geleden!!
  2. forum rang 4 Vive tu vida positivamente 16 oktober 2019 23:05
    Omdat het veel beter is dan het automotive revenue bericht waarop we vandaag onterecht 6% moesten zakken!

    -Automotive operational revenue was +20% en blijft +20%
    -FCF was 9% en blijft 9%
    -Enterprise van +20% naar +25%
    -Consumer van daling met 15% naar daling met meer dan 10%
    -def.revenue van +60 m naar + 80 m
    -adj EPS van 0,15 naar 0,20

    Maar wat wordt het nieuwsbericht? Automotive revenue wordt geen 435, maar 425 m. Help, omzetdaling! En de koers gaat -6%. Terwijl dit, zoals Wim Gille van ABNAMRO terecht zegt, eigenlijk een oninteressant cijfer is. Het betreft slechts een verschuiving van reported revenue naar def. revenue binnen Automotive operational revenue. Het lijkt wel of ze bij TomTom een hekel hebben aan dubbelcijferige beurskoersen.
  3. forum rang 6 NewKidInTown 18 oktober 2019 10:32
    Zolang kleine particuliere beleggers in TomTom zulke onrealistische koersverwachten hebben, gebaseerd op onduidelijke en ongebruikelijke financiele bedrijfsrapportages met "adjusted" WPA en hoop op een mogelijke overname (al meer dan TIEN jaar), blijft het aandeel erg kwetsbaar. Vooral door invloed van partijen die NIET emotioneel betrokken zijn bij dit bedrijf en aandeel TomTom.
    Feit blijft "De navigatiespecialist zag de omzet afgelopen kwartaal dalen en verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar". De komende jaren 2020-2022 zie ik geen enkele verbetering in toenemende omzet en NETTO-winst per aandeel.

    Niet zo heel raar dat het laatste advies van vandaag luidt: "VERKOPEN, koersdoel 7,50". BTW, ik heb op 31-07-2019 al 7,49 afgegeven.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 16:14
    873,79
    -1,16% -10,28
  2. IMCD 15:59
    153,800
    -0,74% -1,150
  3. TomTom 15:55
    7,195
    -1,10% -0,080

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links