Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Signify in trek op Damrak

Signify in trek op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van verlichtingsbedrijf Signify was woensdag in trek op het Damrak na aankondiging van een grote overname. De Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien na de koerswinsten een dag eerder. Beleggers wachten vooral op meer duidelijkheid over een mogelijke brexitdeal. In Amsterdam gingen ASML en TomTom omlaag na handelsberichten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel vrijwel vlak op 579,92 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 852,08 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt waren vlak. Parijs noteerde 0,2 procent lager

Bij de middelgrote fondsen ging Signify aan kop met een winst van 2,6 procent. Het verlichtingsbedrijf neemt het Amerikaanse Cooper Lighting Solutions over voor 1,4 miljard dollar. TomTom sloot de rij met een min van ruim 4 procent. De navigatiespecialist zag de omzet afgelopen kwartaal iets sterker dalen dan verwacht. Het bedrijf stelde tevens zijn omzetverwachting voor dit jaar licht neerwaarts bij.

ASR

In de AEX stond verzekeraar ASR onderaan met een verlies van 2 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD daalde 1,4 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO. ASML verloor 0,4 procent. De chipmachinemaker boekte meer omzet en winst in het derde kwartaal. Volgens analisten van Citigroup lagen de resultaten in lijn met de verwachtingen. RELX was de sterkste stijger met een plus van 1,3 procent.

Pharming kelderde ruim 9 procent bij de kleinere bedrijven. Het biotechnologiebedrijf wordt door de Australische branchegenoot CSL beschuldigd van het aanzetten tot bedrijfsspionage. Volgens CSL heeft een onderzoeker van het bedrijf die is overgestapt naar Pharming gegevens gestolen.

ASOS

In won Zürich Roche 0,8 procent. De Zwitserse farmaceut heeft zijn omzetprognose voor heel het jaar weer aangescherpt na sterke verkopen van nieuwere medicijnen in het derde kwartaal. ASOS dikte 17 procent aan in Londen na een goed ontvangen handelsupdate van de Britse verkoper van kleding en cosmetica.

De euro was 1,1034 dollar waard, tegen 1,1039 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 52,75 dollar. Brentolie zakte 0,1 procent in prijs tot 58,68 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:15 AEX verwerkt cijferlawine goedgemutst en Musk kletst koers Tesla omhoog
  2. 08:14 Hogere opening AEX voorzien

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links