Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX licht hoger op nieuwsluwe dag

AEX licht hoger op nieuwsluwe dag

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond maandag in de middaghandel iets boven de slotstand van vrijdag. Beleggers moesten het doen zonder groot richtinggevend nieuws en leken vooral met de gedachten bij wat komen gaat. Later in de week komt het kwartaalcijferseizoen wat meer op gang. Op het politieke vlak zorgde nieuws uit Spanje niet voor grote bewegingen.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na aanvang van de handel 0,2 procent in de plus op 547,31 punten. De MidKap stond een fractie hoger op 830,16 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 0,3 procent.

De Spaanse beurs zakte 0,5 procent. Madrid neemt geen genoegen met een brief van de Catalaanse president Carles Puigdemont. Die riep op tot overleg over de situatie in de deelstaat, terwijl de regering eist dat hij ondubbelzinnig opheldering geeft of hij Catalonië wil afscheiden van de rest van Spanje.

Fugro

In Amsterdam stond Fugro in de schijnwerpers. De bodemonderzoeker stond bovenaan in de Midkap met een winst van 5,6 procent. Fugro wil de Noor Øystein Løseth benoemen als nieuwe bestuursvoorzitter. Volgens analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux haalt het bedrijf met Løseth een ,,zwaargewicht'' binnen.

Onder de hoofdfondsen in Amsterdam stond staalgigant ArcelorMittal bovenaan met een winst van 2,1 procent. Zorgtechnologiebedrijf Philips sloot de rij met een verlies van 0,8 procent, na een adviesverlaging door Exane.

MidKap

In de Midkap was beursintermediair Flow Traders de grootste daler met een min van 2,6 procent na een adviesverlaging door Credit Suisse. Bij de kleinere bedrijven steeg Probiodrug 4,1 procent. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat het biotechnologiebedrijf binnenkort start met een vervolgtest voor zijn alzheimermedicijn.

Eurotunnel dikte in Parijs 1,4 procent aan, na een adviesverhoging door Goldman Sachs. Het Britse farmaceutische concern ConvaTec kelderde dik 25 procent, na een verlaging van de omzetverwachting voor dit jaar.

De euro was 1,1802 dollar waard, tegen 1,1835 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent meer op 52,06 dollar. Brentolie steeg 1,5 procent in prijs tot 58,04 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 16 oktober 2017 17:05
    Nu moet de lijn van het laatste uur niet voortgezet worden,want dan komt het niet goed,arcelor is zijn aanvankelijk mooie winst lelijk aan het verspelen,apertje houd wel stand,maar amg staat lelijk rood,die lijkt hoogtevrees te krijgen.
    Besi bleef vrijdag,lelijk achter bij zijn conculegaas,maar vandaag maakt hij dat weer dik goed.
    Shelletje staat bij de stijgende olieprijs ook licht groen,toch heb ik geen hoge verwachtingen van het aandeel,de meevallende cijfers door hogere olieprijzen,zullen deels te niet gedaan worden,door wegvallende winsten,door de gigantische uitverkoop.
    Pharmpje staat ook te twijfelen,net als die usaertjes,hopenlijk krijgen we nog een mooi slotaccoord,met dubbel pedaal,van de zware jongens,Sukkerdesessio!!!
  2. the observer 16 oktober 2017 21:36
    Vorige week kreeg Philips 2x advies verhoging en de koers??? ook omlaag. Het spel voor de kwartaalcijfers is weer begonnen.De analisten houden ons weer een keer voor de gek. Stel dat PHI volgende week goede cijfers afgeeft gaan we weer omhoog misschien wel na het niveau van 2 weken gelden. Kortom we worden weer eens bij de neus genomen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links