Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amerikaanse rente blijft nog jaren dicht bij nul

Gepubliceerd op 16 september 2020 20:34 | Views: 3.639 | Onderwerpen: rente

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de Amerikaanse rente ongemoeid gelaten. Tegelijkertijd verwacht de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten dat de rente nog zeker tot en met 2023 dicht bij nul blijft, stelde de Fed in een verklaring na afloop van zijn beleidsvergadering. Dat is langer dan waar de beleidsmakers eerder rekening mee hielden.

Het belangrijkste Amerikaanse rentetarief staat tussen de 0 en 0,25 procent. De Federal Reserve mikt op een gemiddelde inflatie van 2 procent gedurende langere tijd en 'maximale werkgelegenheid' voordat de rente weer omhoog gaat.

Tot die tijd zal de centrale bank de economie ondersteunen om die doelen te bereiken. De Fed blijft de komende maanden schatkistpapier en gebundelde hypotheekschulden inkopen op hetzelfde niveau als al gebeurt.

De centrale bank is wel positiever gestemd over de Amerikaanse economie dan enkele maanden geleden. De Fed rekent op een economische neergang van tussen de 3 en 4 procent dit jaar, terwijl eerder nog rekening werd gehouden met een krimp van minimaal 5,5 procent en maximaal 7,6 procent. Voor volgend jaar denkt de Fed dat het herstel tussen de 3,6 en 4,7 procent uitkomt, wat iets lager is dan eerder voorzien. In 2022 zou de economie dan met minimaal 2,5 procent groeien en een jaar later met zeker 2,4 procent.

Ook zal de werkloosheid lager uitvallen, denkt de Fed nu. In het vierde kwartaal zal die nu op 7,6 procent uitkomen, terwijl de centrale bank eerder aan 9,3 procent dacht. Volgend jaar zou de werkloosheid moeten dalen naar iets boven de 6 procent en in 2022 op maximaal 5 procent uit moeten komen.

Gerelateerd

rente

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Pieter Vandewalle 16 september 2020 21:57
    Mooi zo, inflatie komt er zeker wel, schulden worden op die manier afgebouwd. Dit beleid was volledig juist. The FED saved the economy! Zelfs al trekt de economie aan, dan nog blijft de ondersteuning. Als dat geen garantie is voor een nog zeer lange stijging, dan weet ik het ook niet meer.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare