Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unibail-Rodamco-Westfield wil financiën 'resetten'

Gepubliceerd op 16 september 2020 19:44 | Views: 8.670

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 09:41

30,18 -0,58 (-1,89%)

PARIJS (AFN) - Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW) wil zijn financiële positie versterken en geeft daar onder meer voor 3,5 miljard euro aan aandelen voor uit. Ook wil de onderneming bezittingen ter waarde van zo'n 4 miljard euro afstoten. Het Frans-Nederlands-Australische bedrijf heeft een 'resetplan' opgesteld waar dat de belangrijkste punten uit zijn. Ook op het dividend en door de investeringen te beperken wil het vastgoedfonds nog geld besparen.

Alle besparingen moeten worden gebruikt om de schuldenlast terug te brengen. Daarmee wil URW de sterke kredietbeoordeling behouden en toegang behouden tot goedkope leningen. De geplande aandelenuitgifte, waar al geïnteresseerden voor zijn, moet nog worden goedgekeurd door de huidige aandeelhouders, die daar in het vierde kwartaal de kans voor krijgen. URW denkt de verkoop van bezittingen voor eind volgend jaar af te kunnen ronden.

Door de uitbetaling van dividend te beperken wil URW de komende twee jaar nog eens 1 miljard euro besparen. Ook verlaagt het fonds de geplande investeringen met 800 miljoen euro waarmee de totale opbrengsten van het plan boven de 9 miljard euro uitkomen.

Volgens topman Christophe Cuvillier is het plan uitgebreid ten opzichte van de in juli geplande desinvesteringen door de onzekerheid over de duur van de coronapandemie en hoe snel de economie herstelt. Alle winkelcentra van URW wereldwijd zijn inmiddels weer open, maar het aantal mensen dat ze bezoekt ligt nog ver onder het normale aantal. Daarbij doet Europa het beter dan de Verenigde Staten, stelt de onderneming. In juli kwam bovendien 72 procent van de huur binnen, terwijl ook met de onderhandelingen over huren voortgang wordt geboekt.

Ratingbureau Standard & Poor's (S&P) bevestigde het oordeel over URW op A-. De prognose voor het winkelvastgoed blijft evenwel negatief, wat duidt op de mogelijkheid van een aanstaande verlaging van de rating.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 72% zegt kopen 50 stemmen

Gerelateerd

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 R0ME0 17 september 2020 01:30
  Vieze oplichters.
  Een 1-2tje met de shorters criminelen.

  De genummerde offshore rekeningen van de toppertjes van URW zullen wel goed gevuld worden.

  Nog zeer ruim binnen alle comvenanten zitten en 72% van de huur van juli binnen krijgen betekend gewoon nog steeds prima winst draaien.

  Dan kun je toch ook wel zonder emissie door de zure appel heen bijten.

  Nee op dit vernietigende niveau aandelen uitgeven.

  Compleet wanbeleid, leg ze aan een leugen detector en vraag ze de werkelijke reden van deze emissie.
 2. Up&Down 17 september 2020 07:50
  quote:

  Beursplein 5 schreef op 17 september 2020 00:31:


  De geplande aandelenuitgifte, waar al geïnteresseerden voor zijn, moet nog worden goedgekeurd door de huidige aandeelhouders, die daar in het vierde kwartaal de kans voor krijgen.

  Dus geen CLAIM-emissie ?


  Helaas is dit artikel een slechte vertaling van het persbericht. Zoals ik het lees willen ze kiezen voor een claimemissie. Dit zou evt nog kunnen veranderen, aangezien het een voornemen is. Een aantal banken heeft aangegeven dat ze stukken willen afnemen. (Die evt niet worden afgenomen??)

  Ik ben het er wel mee eens dat ook de tekst van het persbericht wat ruimte overlaat voor partijdigheid richting de grote aandeelhouders/ banken.
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare