Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street begint dag met bescheiden winst

Gepubliceerd op 16 september 2020 15:42 | Views: 808

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine plussen aan de dag begonnen. Beleggers op Wall Street nemen een afwachtende houding aan in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, later op de dag. Ook verwerkten ze tegenvallende cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen en bedrijfsresultaten van softwaremaker Adobe en pakketbezorger FedEx.

De Dow-Jonesindex ging in de eerste handelsminuten 0,3 procent omhoog tot 28.074 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3414 punten en techbeurs Nasdaq werd ook 0,4 procent hoger gezet, op 11.232 punten.

Naar verwachting komen er geen veranderingen in het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Beleggers zullen dan ook vooral benieuwd zijn naar de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell en nieuwe voorspellingen over de stand van de Amerikaanse economie.

De winkelverkopen in de VS namen in augustus met 0,6 procent toe in vergelijking met juli. Economen hadden in doorsnee een toename met 1 procent voorspeld.

FedEx dikte 5,6 procent aan. De pakketbezorger deed afgelopen kwartaal goede zaken, met beter dan verwachte cijfers. Doordat mensen wereldwijd meer online zijn gaan winkelen, kon FedEx meer pakketten bezorgen. Adobe, de maker van onder meer fotobewerkingssoftware Photoshop, presteerde ook beter dan gedacht. Het bedrijf zag vooral de inkomsten uit abonnementsdiensten toenemen in de coronaperiode. Het aandeel Adobe daalde 0,2 procent.

Boeing leverde 1,7 procent in. Een commissie van het Huis van Afgevaardigden heeft een vernietigend rapport uitgebracht over de ontwikkelingen rond de 737 MAX-toestellen. Niet alleen de vliegtuigbouwer krijgt ervan langs, ook de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA moet het ontgelden. De 737 MAX-toestellen worden sinds twee crashes, waarbij in totaal 346 doden vielen, aan de grond gehouden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare