Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen wachten op rentebesluit Fed

Beurzen wachten op rentebesluit Fed

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de winstbeurt een dag eerder en keken vooral uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag wordt bekendgemaakt. Ook komt de Fed met nieuwe voorspellingen over de economie, werkloosheid en inflatie in de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,6 procent hoger op 559,48 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 819,74 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt klommen tot 0,4 procent.

IMCD voerde de stijgers aan bij de hoofdfondsen op het Damrak, met een winst van 7,7 procent. De chemicaliëndistributeur neemt zijn Indiase branchegenoot Signet over. De aankoopsom werd niet gegeven. Het bedrijf kondigde wel aan 400 miljoen euro te hebben opgehaald met de verkoop van nieuwe aandelen om de overname te bekostigen. Analisten van Deutsche Bank zijn positief over de overname en schatten de aankoopsom op zo'n 500 miljoen euro.

ABN AMRO

Hekkensluiters in de AEX waren de banken ABN AMRO en ING met verliezen van ruim 1 procent. De verzekeraars Aegon en ASR volgden met minnen tot 0,8 procent. In de MidKap stond vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties bovenaan met een plus van 4,7 procent. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM sloot de rij met een min van 1,8 procent.

Op de lokale markt daalde CM.com 0,6 procent. Het technologiebedrijf haalde bijna 32 miljoen euro op met de verkoop van ruim 2,1 miljoen nieuwe stukken, voor 15 euro per aandeel. De opbrengst zal worden gebruikt voor mogelijke overnames en algemene bedrijfsdoeleinden.

Inditex

Inditex werd 7,8 procent meer waard in Madrid. Het moederbedrijf van bekende kledingketens als Zara, Bershka en Pull & Bear, heeft in de tweede kwartaal winst geboekt. Bijna alle filialen van de Spaanse onderneming waren in de meetperiode weer open. Wel bleven de opbrengsten nog achter, omdat klanten door zorgen over corona winkelcentra blijven mijden.

In Frankfurt verloor Lufthansa 1,8 procent. Volgens persbureau Bloomberg denkt de Duitse luchtvaartmaatschappij dat er door de coronacrisis meer banen op de tocht komen te staan dan de al aangekondigde 22.000. Ook zal de vloot verder worden ingekrompen, nu vliegtuigpassagiers langer wegblijven dan eerder verwacht.

De euro was 1,1877 dollar waard, tegen 1,1848 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,6 procent duurder op 39,29 dollar. Brentolie klom 2,4 procent in prijs tot 41,49 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:50 Nauwelijks stijgers in rode AEX
  2. 11:46 Onrust en rentevrees zetten hele AEX in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links