Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'ING krijgt toegang tot gegevens grondstoffenbedrijf Agritrade'

Gepubliceerd op 16 september 2020 08:16 | Views: 2.393

ING 17:36

5,87 -0,07 (-1,19%)

SINGAPORE (AFN) - ING krijgt, samen met een groep andere banken, toegang tot data van het in zwaar weer verkerende Singaporese grondstoffenbedrijf Agritrade. Dat heeft de rechter besloten, aldus persbureau Bloomberg. De betreffende gegevens komen niet van Agritrade zelf, maar van de financiële instellingen Citigroup en Sumitomo Mitsui Financial Group.

De geldschieters moeten accountgegevens vrijgeven rondom Agritrade, zoals klantnamen, bankafschriften en instructies voor overboekingen. De informatie die ING en de instellingen daarmee verkrijgen mag alleen maar gebruikt worden in gerechtelijke procedures, zo stelde de rechter.

De banken, naast ING ook bijvoorbeeld Malayan Banking, Mitsubishi UFJ Financial en Natixis, zijn voor veel geld het schip ingegaan met leningen aan Agritrade. Door de toegang tot de gegevens hopen ze nu geld te kunnen traceren, lokaliseren en terugvorderen.

Fraude

Daarbij wordt gesproken van fraude bij Agritrade, omdat het bedrijf de eigen financiële positie te rooskleurig zou hebben voorgespiegeld bij het afsluiten van de kredieten. Ook zou het bedrijf hetzelfde onderpand hebben gebruikt om van meerdere banken financiering te krijgen. Voor de banken kan de schade door wanbetaling overigens oplopen tot zo'n 600 miljoen dollar, zo bleek eerder al. Volgens Bloomberg bedraagt de blootstelling van ING bijna 100 miljoen dollar.

Agritrade is onder meer actief in de palmolie- en kolenbranche. De onderneming bestaat al sinds 1979 maar is de laatste tijd in financiële problemen beland door ongunstige omstandigheden op de kolen- en oliemarkt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare