Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ING krijgt toegang tot gegevens grondstoffenbedrijf Agritrade'

'ING krijgt toegang tot gegevens grondstoffenbedrijf Agritrade'

SINGAPORE (AFN) - ING krijgt, samen met een groep andere banken, toegang tot data van het in zwaar weer verkerende Singaporese grondstoffenbedrijf Agritrade. Dat heeft de rechter besloten, aldus persbureau Bloomberg. De betreffende gegevens komen niet van Agritrade zelf, maar van de financiële instellingen Citigroup en Sumitomo Mitsui Financial Group.

De geldschieters moeten accountgegevens vrijgeven rondom Agritrade, zoals klantnamen, bankafschriften en instructies voor overboekingen. De informatie die ING en de instellingen daarmee verkrijgen mag alleen maar gebruikt worden in gerechtelijke procedures, zo stelde de rechter.

De banken, naast ING ook bijvoorbeeld Malayan Banking, Mitsubishi UFJ Financial en Natixis, zijn voor veel geld het schip ingegaan met leningen aan Agritrade. Door de toegang tot de gegevens hopen ze nu geld te kunnen traceren, lokaliseren en terugvorderen.

Fraude

Daarbij wordt gesproken van fraude bij Agritrade, omdat het bedrijf de eigen financiële positie te rooskleurig zou hebben voorgespiegeld bij het afsluiten van de kredieten. Ook zou het bedrijf hetzelfde onderpand hebben gebruikt om van meerdere banken financiering te krijgen. Voor de banken kan de schade door wanbetaling overigens oplopen tot zo'n 600 miljoen dollar, zo bleek eerder al. Volgens Bloomberg bedraagt de blootstelling van ING bijna 100 miljoen dollar.

Agritrade is onder meer actief in de palmolie- en kolenbranche. De onderneming bestaat al sinds 1979 maar is de laatste tijd in financiële problemen beland door ongunstige omstandigheden op de kolen- en oliemarkt.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Berenberg verhoogt koersdoel ING
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,042 12:29
+0,116 +0,78%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links