Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Obligatiehouders Norwegian akkoord met uitstel

Gepubliceerd op 16 sep 2019 om 14:27 | Views: 1.187

Air France-KLM 22 okt

10,34 -0,22 (-2,04%)

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse budgetmaatschappij Norwegian Air heeft van zijn obligatiehouders uitstel gekregen in het terugbetalen van obligaties. De betaling van in totaal 380 miljoen dollar wordt nu met twee jaar vooruit geschoven, zo bleek maandag.

In ruil heeft Norwegian afgesproken dat er een premie op de rente wordt betaald. Ook is afgesproken dat ze als onderpand aandelen van de start- en landingsslots van Norwegian op London Gatwick Airport krijgen.

Norwegian heeft onder meer last van het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX-toestellen. De onderneming gaf recent aan er niet op te rekenen dat de toestellen van dit type dit jaar nog de lucht in mogen. De Boeing 737 MAX mag al maanden wereldwijd niet meer vliegen. Dat gebeurde na een crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines als gevolg van een overijverig veiligheidssysteem. Enkele maanden eerder was ook een 737 MAX van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air door toedoen van dat systeem neergestort.

Het aan de grond moeten houden van de relatief zuinige 737 MAX-vliegtuigen zadelt maatschappijen wereldwijd op met de nodige kosten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links