Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Topman Cathay stapt op na protesten Hongkong

Gepubliceerd op 16 augustus 2019 11:50 | Views: 4.647

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De topman van Cathay Pacific, Rupert Hogg, stapt op als hoogste baas van de Hongkongse luchtvaartmaatschappij. De geboren Brit neemt daarmee verantwoordelijkheid "voor recente gebeurtenissen", laat het bedrijf in een verklaring weten. Cathay is in een lastige positie terechtgekomen door aanhoudende protesten in Hongkong

Demonstranten in Hongkong ageren al weken tegen politieke invloed van Peking op de autonome regio. Werknemersverenigingen bij Cathay steunen de acties. Bij protesten werd bovendien een piloot van de vliegmaatschappij opgepakt.

Peking wil dat Cathay optreedt tegen zijn protesterende werknemers. Ook eist de Volksrepubliek inzage in welke personeelsleden er naar het vasteland van China vliegen. Chinese staatsbedrijven zijn vorige week een boycot begonnen tegen Cathay. De luchtvaartmaatschappij kreeg daarnaast een berisping van de Chinese luchtvaartautoriteit.

Imago

Volgens voorzitter John Slosar is het imago van Cathay Pacific de afgelopen weken geschaad. Zo zijn er twijfels gerezen over de veiligheid bij de luchtvaartmaatschappij, meent hij. Nieuwe bestuurders moeten daar verandering in brengen.

Hogg wordt vervangen door Augustus Tang, die eerder leidinggevende was bij Cathay-moederbedrijf Swire Pacific. Ook commercieel directeur Paul Loo stapt op bij Cathay.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
22 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Uzernaam
0
Het voordeel van al dat blauw op straat in China is dat je dnachts veilig over straat kunt. Niemand die ook maar in zijn hoofd haalt jou te beroven.Nederland heeft alleen camera's maar daarmee voel ik mij niet veilig savonds. Zelfs niet in mijn 6.000 inwoners dorpje door alle zwervende gelukzoekers.
dasokwat
0
Het zal eens tijd worden , dat wij ook wat gaan na-apen van die Chinezen.
Maar Nederland heeft een racisten angst, en wat jij daar zegt is wel op het randje, Islam is heilig
22 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord