Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IMCD onderuit op groen Damrak

Gepubliceerd op 16 augustus 2019 09:15 | Views: 5.577

AEX 14:54

570,45 +3,07 (+0,54%)

IMCD 14:38

84,08 -0,24 (-0,28%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won vrijdag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers trokken zich op aan het lichte herstel op Wall Street. De vrees voor een recessie en de dalende obligatierentes bleven echter boven de markt hangen. Op het Damrak ging chemicaliëndistributeur IMCD in de uitverkoop na een tegenvallend handelsbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent hoger op 538,05 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 780,72 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt stegen tot 1 procent. De beurs in Londen kampte met technische problemen.

IMCD (min 16,6 procent) was de grote verliezer bij de hoofdfondsen. De Rotterdamse chemicaliëndistributeur wist in het eerste halfjaar de omzet en winst op te voeren. Het bedrijf had in het tweede kwartaal wel last van ongunstige economische omstandigheden in een aantal regio's. Ook de huidige marktomstandigheden zijn volgens topman Piet van der Slikke onzeker.

TKH

Galapagos voerde de stijgers aan in de AEX met een winst van 3 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft te horen gekregen dat zijn ingediende dossier over het medicijn filgotinib door het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) is ontvangen en wordt beoordeeld. Het gaat om de toepassing van het middel voor reumatoïde artritis. Galapagos spreekt van een belangrijke mijlpaal.

In de MidKap stond bodemonderzoeker Fugro bovenaan met een plus van 4,7 procent. Hekkensluiter was TKH Group met een min van 1,3 procent. De technologiegroep heeft de verkoop van de meerderheid van zijn industriële connectivity-activiteiten aan investeerder Torqx Capital Partners afgerond.

Olieprijzen

Bayer steeg in Frankfurt 2,5 procent. Analisten van Bank of America Merrill Lynch verhoogden hun aanbeveling voor het Duitse chemieconcern naar kopen.

De euro was 1,1095 dollar waard tegenover 1,1098 dollar een dag eerder. De olieprijzen veerden op na de recente zware dalingen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent duurder op 55,11 dollar. Brentolie steeg 1,1 procent in prijs tot 58,86 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
IMCD 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

IMCD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare