Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Amazon wil Britse verzekeringsmarkt op'

LONDEN (AFN) - Amazon heeft uitbreidingsplannen voor de Britse verzekeringsmarkt. De webwinkelgigant voert gesprekken met een aantal grote Europese verzekeringsmaatschappijen over de lancering van een site die polissen vergelijkt, bericht persbureau Reuters op basis van ingewijden.

De plannen zouden nog niet ver zijn uitgewerkt. Wel circuleren sinds vorig jaar vacatures van Amazon voor een nieuw project omtrent Europese verzekeringen. Volgens kenners is een vergelijkingssite een goede manier om een voet tussen de deur te krijgen in de Europese verzekeringsbranche, zonder dat Amazon meteen aan strenge regels hoeft te voldoen.

De verzekeringsbranche is niet onbekend voor Amazon. Het bedrijf van Jeff Bezos richtte vorig jaar samen met Berkshire Hathaway en JPMorgan in de Verenigde Staten een zorgverzekeraar op, met het doel de zorgkosten in het land drastisch te verlagen. In Europa biedt het bedrijf met Amazon Protect verlengde garanties op producten uit zijn webwinkel aan.

Ook andere technologiebedrijven als Google en Facebook zijn in toenemende mate geïnteresseerd in financiële dienstverlening. Chinese branchegenoten als Tencent en Alibaba hebben beide omvangrijke financiële divisies.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon
Amazon.com

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 16 augustus 2018 12:56
    Amazon is een marktbreker, maar of dat nu zorgt voor een betere zorg, daar zet ik wel een vraagteken bij. Het is trouwens wel merkwaardig dat ze alleen Engeland kiezen om de Europese markt te betreden. Volgens mij is dat alleen omdat er op de Engelse markt wat lacunes zijn, waarmee ze gemakkelijk geld kunnen verdienen. Daar draait het toch uiteindelijk om.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links