Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Amazon wil Britse verzekeringsmarkt op'

Gepubliceerd op 16 aug 2018 om 10:28 | Views: 2.179 | Onderwerpen: Groot-Britannië

Aegon 17 sep

3,80 -0,04 (-0,99%)

Amazon.com 17 sep

1.822,55 +14,71 (+0,81%)

LONDEN (AFN) - Amazon heeft uitbreidingsplannen voor de Britse verzekeringsmarkt. De webwinkelgigant voert gesprekken met een aantal grote Europese verzekeringsmaatschappijen over de lancering van een site die polissen vergelijkt, bericht persbureau Reuters op basis van ingewijden.

De plannen zouden nog niet ver zijn uitgewerkt. Wel circuleren sinds vorig jaar vacatures van Amazon voor een nieuw project omtrent Europese verzekeringen. Volgens kenners is een vergelijkingssite een goede manier om een voet tussen de deur te krijgen in de Europese verzekeringsbranche, zonder dat Amazon meteen aan strenge regels hoeft te voldoen.

De verzekeringsbranche is niet onbekend voor Amazon. Het bedrijf van Jeff Bezos richtte vorig jaar samen met Berkshire Hathaway en JPMorgan in de Verenigde Staten een zorgverzekeraar op, met het doel de zorgkosten in het land drastisch te verlagen. In Europa biedt het bedrijf met Amazon Protect verlengde garanties op producten uit zijn webwinkel aan.

Ook andere technologiebedrijven als Google en Facebook zijn in toenemende mate geïnteresseerd in financiële dienstverlening. Chinese branchegenoten als Tencent en Alibaba hebben beide omvangrijke financiële divisies.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Aegon 100% zegt kopen 5 stemmen
Amazon.com

Gerelateerd

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Amazon.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
0
silverwheaton
0
quote:

suske wiet schreef op 16 aug 2018 om 11:33:


Wanneer gaan de ogen eens open en gaan we amazon gemeenschappelijk weren ?


Je bent duidelijk één van de weinigen die het succes van Amazon niet voorzien had, en zodoende geen positie heeft in dit sprookje...
Bonost
0
Amazon is een marktbreker, maar of dat nu zorgt voor een betere zorg, daar zet ik wel een vraagteken bij. Het is trouwens wel merkwaardig dat ze alleen Engeland kiezen om de Europese markt te betreden. Volgens mij is dat alleen omdat er op de Engelse markt wat lacunes zijn, waarmee ze gemakkelijk geld kunnen verdienen. Daar draait het toch uiteindelijk om.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord