Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorzichtige toenadering China en VS

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten hebben voorzichtig toenadering gezocht te midden van hun hoog opgelopen handelsconflict. De Chinese viceminister van handel, Wang Shouwen, reist eind augustus af naar de VS voor handelsgesprekken.

De delegatie van Wang gaat op uitnodiging van de Amerikanen naar Washington, maakte het Chinese ministerie van Financiën bekend. De onderhandelingen vinden nog niet op het hoogste niveau plaats.

De betrekkingen tussen Verenigde Staten en China zijn dit jaar ernstig verslechterd. De twee economische grootmachten bestoken elkaar sinds juli met importtarieven.

De handelsoorlog is ingegeven door grieven van de Amerikaanse president Donald Trump. Het Chinese handelsoverschot met de VS is hem een doorn in het oog. Ook beschuldigt hij de Volksrepubliek ervan zijn markt af te sluiten voor buitenlandse partijen en Amerikaanse bedrijven te dwingen patenten af te staan aan Chinese partners.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. baloub1 16 augustus 2018 09:41
    quote:

    Mrx77 schreef op 16 augustus 2018 09:10:

    Toenadering china is geen issue de markt wacht op signalen tussen vs en erdog. Erdog is een grote dictator waar de markt voor vreest, want zijn leger op paarden staan al klaar om aan te vallen met invoerbeperkingen 3tc
    China lijkt me wel wat belangrijker dan Turkije.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links