Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump trekt stekker uit industrieraad

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De raad van industriële leiders die Donald Trump om zich heen had verzameld, wordt opgeheven. Dat heeft de Amerikaanse president via Twitter laten weten, nadat woensdag opnieuw enkele kopstukken uit het bedrijfsleven zich hadden teruggetrokken uit het adviesorgaan.

Met deze stap wil Trump naar eigen zeggen voorkomen dat hij de betrokken zakenmensen extra onder druk zet. Kort voor de tweet van Trump kondigden de bestuursvoorzitters van industrieconglomeraat 3M en voedingsmiddelenproducent Campbell Soup hun vertrek aan uit de raad, die overigens al sinds februari niet meer had vergaderd.

De massale leegloop had te maken met wat Trump afgelopen weekend zei na de flink uit de hand gelopen ultranationalistische demonstratie in Charlottesville. De bedrijfsbazen vonden het niet kunnen dat Trump het extreemrechtse geweld niet direct veroordeelde maar in eerste instantie stelde dat het ,,van beide kanten'' kwam.

Geschokt

In de Verenigde Staten is geschokt gereageerd op die bijeenkomst van neonazi's en aanhangers van andere extreemrechtse groepen. Een tegendemonstrant kwam om het leven toen iemand met hoge snelheid in een auto op haar en andere betogers inreed.

Dinsdag reageerde Trump nog furieus op het vertrek van de bazen van onder meer chipfabrikant Intel, sportkledingfabrikant Under Armour en farmacieconcern Merck. De president noemde de vertrokken topmannen op Twitter toen ,,blaaskaken'' en zei dat ze hun werk niet serieus namen.

In Trumps industriële adviesraad zaten de bestuursvoorzitters van enkele tientallen grote Amerikaanse bedrijven. Tesla-baas Elon Musk en Disney-topman Robert Iger hoorden er aanvankelijk ook bij, maar zij hielden het een paar maanden terug al voor gezien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 16 augustus 2017 21:57
    De berichten die men in de Amerikaanse media leest over Trump of over de zogenaamde extreem rechtse groeperingen (wat is extreem rechts?), de hitler bewonderaars of neo nazi's, moet men met een grote korrel zout nemen.

    De alt-right beweging, ontstond oorspronkelijke uit een protest tegen de zelf verrijkende (politieke, financiële en industriële) elite. De enkele neo nazi's die bij het protest aanwezig waren wordt nu gebruikt door diezelfde elite gebruikt om de alt-right beweging en Trump (die niet afhankelijk is van donaties van de Amerikaanse elite) monddood te maken.

    De gewone burger wordt, met behulp van de racisme kaart, afgeleid van het werkelijke probleem in de VS, te weten de ongebreidelde zelfverrijking van de politieke, financiele en industriele elite.

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links