Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heijmans timmert aan de weg op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Heijmans was woensdag de grote uitblinker op de beurs in Amsterdam. De bouwer heeft voor het eerst sinds 2011 weer zwarte cijfers geschreven, waarna beleggers het aandeel bijna 11 procent hoger zetten.

De Europese beursgraadmeters gingen over de gehele linie vooruit, geholpen door het wegebben van de spanningen rond Noord-Korea. De AEX-index op het Damrak sloot 0,6 procent hoger op 525,89 punten. De MidKap steeg eveneens 0,6 procent, tot 794,48 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er 0,7 procent bij.

Heijmans profiteerde vooral van herstel bij zijn divisie infra en verbeterde prestaties bij de tak woningbouw. Onder de streep bleef in de eerste helft van het jaar 20 miljoen euro over, waar een jaar geleden nog 12 miljoen euro verlies werd geleden door afschrijvingen op probleemprojecten. In het kielzog van de bouwer ging de koers van branchegenoten als Arcadis en BAM in de MidKap tot 2,6 procent omhoog.

Vrede

AEX-fonds AkzoNobel won 0,9 procent. Het verf- en chemieconcern heeft voorlopig vrede gesloten met zijn activistische grootaandeelhouder Elliott. Die staakt zijn pogingen president-commissaris Antony Burgmans te lozen en steunt de opsplitsingsplannen van het bedrijf. Grootste stijger in de hoofdindex was overigens staalconcern ArcelorMittal met een koerswinst van 2,7 procent.

Beleggers waren verder te spreken over de resultaten van de producent van elektromagnetische componenten Kendrion (plus 3,2 procent). De cijfers van automatiseerder ICT Group (min 2,4 procent) en softwarebedrijf Tie Kinetix (min 7 procent) overtuigden daarentegen niet.

Balfour Beatty

Buiten Nederland was Fiat Chrysler in trek, met een plus van bijna 3 procent in Milaan. Er gaan geruchten dat verschillende Chinese partijen een bod voorbereiden op de Italiaans-Amerikaanse autobouwer.

In Londen steeg de Britse bouwer Balfour Beatty meer dan 6 procent na beter dan verwachte halfjaarcijfers. De Deense brouwer Carlsberg zakte in Kopenhagen juist een kleine 3 procent, vanwege tegenvallende bierverkopen.

De euro was 1,1703 dollar waard, tegen 1,1725 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte na nieuwe gegevens over de olievoorraden 0,6 procent in prijs tot 47,25 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder op 50,73 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
HEIJMANS KON

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 12:07
    861,18
    -0,48% -4,18
  2. HEIJMANS KON 11:34
    17,000
    -1,16% -0,200

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links