Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fors hoger verlies voor Curetis

Gepubliceerd op 16 aug 2017 om 09:50 | Views: 1.294

Curetis 14:05

0,69 -0,01 (-0,72%)

HOLZGERLINGEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis heeft in de eerste zes maanden van het jaar een nettoverlies geleden van 9,7 miljoen euro. Dat is bijna de helft meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, maakte het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Duitse bedrijf bekend.

De omzet van Curetis daalde van ruim 650.000 euro naar een kleine 600.000 euro. De uitgaven stegen juist van 7,5 miljoen euro naar 9,9 miljoen euro. Dat heeft onder meer te maken met de uitbreiding van het bedrijf en hogere distributiekosten.

De kaspositie van Curetis was 25,4 miljoen euro. Dat is ruim hoger dan de 19,3 miljoen euro die de onderneming een kwartaal eerder ter beschikking had.

Directie

Curetis kondigde ook aan dat technisch directeur Andreas Boos terugtreedt uit de raad van toezicht. Chris Bernard, voorheen topman van Curetis USA, is benoemd tot hoofd global sales.

Operationeel directeur Achim Plum krijgt ook een nieuwe rol. Hij overziet als chief business officer marketing, klantenservice en -ondersteuning, wetenschappelijke zaken en de ontwikkeling van nieuwe markten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Curetis 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Curetis

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord