Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kendrion voert winstgevendheid verder op

Gepubliceerd op 16 augustus 2017 08:22 | Views: 4.355

Kendrion 22 jan

19,78 +0,18 (+0,92%)

ZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft het tweede kwartaal afgesloten met fors meer winst op een iets hogere omzet. Het bedrijf profiteerde van goede marktomstandigheden, terwijl ook ingrepen om de kosten van de bedrijfsvoering te drukken vruchten afwierpen.

De omzet klom met 3 procent op jaarbasis, tot 117,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde met 23 procent tot 10,6 miljoen euro. Onder de streep verscheen een nettowinst van 6,8 miljoen euro, tegen 5,4 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2016.

Topman Joep van Beurden verwacht dat het bedrijf nog meer zal profiteren van de versimpeling van de bedrijfsvoering. Verder investeert Kendrion in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit in Duitsland. Ook in China, waar de omzetgroei in de dubbele cijfers terecht kwam, wil Kendrion gaan uitbreiden. De planning is om in de eerste jaarhelft van 2018 een nieuwe fabriek te openen.

Kendrion handhaafde zijn verwachtingen waarbij de omzet jaarlijks gemiddeld 5 procent hoger zal uitvallen met een ebita-marge van 10 procent vanaf eind 2018.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare