Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forse omzetgroei voor ICT

Gepubliceerd op 16 aug 2017 om 08:07 | Views: 1.745

ICT Group 19 jul

13,75 +0,10 (+0,73%)

BARENDRECHT (AFN) - ICT Group heeft zijn omzet in het eerste halfjaar stevig zien groeien, vooral door overnames. Toch wist de beursgenoteerde automatiseerder ook op eigen kracht vooruitgang te boeken.

ICT zette over de eerste zes maanden van het jaar 50,7 miljoen euro aan omzet in de boeken. Dat betekende op jaarbasis een stijging met een vijfde. De autonome omzetgroei kwam uit op 6 procent. Het bedrijfsresultaat kwam daarbij met 5,3 miljoen euro 28 procent hoger uit dan in de eerste zes maanden van 2016. De nettowinst steeg met een vijfde tot 2,6 miljoen euro.

Topman Jos Blejie benadrukte in een toelichting dat de omzet nog voor een te groot deel komt uit detachering, namelijk 44 procent. Het bedrijf probeert meer terugkerende omzet binnen te halen met eigen software, maar die inkomsten maakten nog maar 11 procent van het totaal uit tegen 10 procent een jaar eerder. ,,Dat had eigenlijk 12, 13 of 14 procent moeten zijn."

Personeel

Voor de tweede jaarhelft voorziet ICT verdere groei van de omzet en het bedrijfsresultaat in vergelijking met de eerste zes maanden van het jaar, maar aan een concrete voorspelling waagde Blejie zich niet. ,,Dat heeft te maken met wanneer kerst valt en het meenemen van vakantiedagen. Of werknemers veel dagen gaan opnemen aan het einde van het jaar weten we niet en dat is een onzekere factor."

Verder benadrukte Blejie dat het ICT is gelukt om overgenomen bedrijven in de bedrijfsvoering te integreren terwijl tegelijkertijd de aandacht gericht bleef op groei op eigen kracht in een moeilijke markt. Zo blijft het moeilijk om goed personeel te vinden en te houden. Daarom werd er onder meer geïnvesteerd in de werkplekken en kwamen er onder meer gamerooms voor het personeel voor in de pauzes. Door de recente overname van HTS heeft ICT voor het eerst meer dan duizend man personeel.

Cyberaanval

De recente wereldwijde cyberaanval, die onder meer containerterminal APM in Rotterdam trof, heeft ICT niet geraakt. Het bedrijf levert naar eigen zeggen aan alle grote containerterminals in Rotterdam, maar de hacks troffen meer de administratieve kant en niet de industriële kant waar ICT actief is.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ICT Group 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

ICT Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord