Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst mijnbouwer BHP Billiton gekelderd

Winst mijnbouwer BHP Billiton gekelderd

MELBOURNE (AFN) - De winst van mijnbouwconcern BHP Billiton is in het afgelopen boekjaar met 81 procent gekelderd door de sterke daling van de grondstofprijzen. Dat maakte 's werelds grootste mijnbouwer dinsdag bekend.

De onderliggende winst in het boekjaar dat eind juni afliep kwam uit op 1,2 miljard dollar, tegen 6,4 miljard dollar een jaar geleden. Als een lange reeks afschrijvingen, lasten en andere bijzondere posten in het resultaat worden meegenomen staat een min onder de streep van bijna 6,4 miljard dollar. Dat is het slechtste resultaat sinds 2001.

Het Brits-Australische mijnbouwbedrijf schreef onder meer miljarden af op zijn Amerikaanse schalieveldactiviteiten. BHP had verder ook te maken met de kosten voor de ramp bij de Samarco-ijzerertsmijn in Brazilië in november vorig jaar. Door een dijkdoorbraak kwamen negentien mensen om en werd ernstige milieuschade aangericht.

In verband met de moeilijke marktomstandigheden wordt het dividend scherp verlaagd. BHP verwacht dat de grondstoffenprijzen voorlopig laag zullen blijven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links