Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bank of America zet ook miljarden opzij voor slechte leningen

Gepubliceerd op 16 juli 2020 13:47 | Views: 1.827

Bank of America Corp 11 aug

26,92 +0,36 (+1,36%)

CHARLOTTE (AFN) - Bank of America heeft in het tweede kwartaal nog eens 4 miljard dollar opzij gezet om verliezen op slechte leningen op te vangen door de coronacrisis, in navolging van andere grote banken in de Verenigde Staten die eveneens miljarden extra hebben vrijgemaakt. Daardoor ging de winst van de Amerikaanse bank in vergelijking met een jaar eerder fors omlaag.

De nettowinst kwam uit op 3,5 miljard dollar tegen 7,3 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2019. In totaal heeft Bank of America nu een stroppenpot voor leningen die mogelijk niet worden afgelost van meer dan 21 miljard dollar. Branchegenoten JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo maakten deze week bekend ook miljarden extra te reserveren voor eventuele kredietverliezen.

De baten van Bank of America daalden naar 22,3 miljard dollar van 23,1 miljard dollar een jaar eerder. Dat kwam vooral door lagere rente-inkomsten. Wel deed de bank goede zaken met zijn activiteiten op de financiële markten, met het zakenbankieren en handel in aandelen en obligaties.

Zakenbank Morgan Stanley zag de winst juist stijgen tot 3,2 miljard dollar van 2,2 miljard dollar een jaar terug. Daarbij profiteerde de Amerikaanse bank van de toegenomen handelsactiviteit op de beurzen en de stijgende koersen op de financiële markten. Het gaat daarbij om het begeleiden van uitgiftes van aandelen en obligaties door bedrijven en handel in aandelen en schuldpapier. De reserves voor slechte leningen werden met 239 miljoen dollar vergroot.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Bank of America Corp 67% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Bank of America Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare