Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Chipmaker TSMC positiever gestemd over omzet

Gepubliceerd op 16 juli 2020 09:04 | Views: 2.278

ASML 22 sep

306,60 +3,65 (+1,20%)

TAIPEI (AFN) - De Taiwanese chipmaker TSMC heeft zijn verwachtingen voor de rest van het jaar opgeschroefd. Het bedrijf rekent nu op een omzetgroei van 20 procent, meldde de bedrijfstop in een conference call met analisten.

Eerder ging het bedrijf nog uit van omzetgroei die tussen de 15 en 18 procent zou liggen. Chipfabrikanten profiteren door de coronacrisis van het toegenomen thuiswerken, waardoor steeds meer servers en datacenters nodig zijn om al het internetverkeer op te vangen.

Die meewind is terug te zien in de kwartaalcijfers van TSMC. In het tweede kwartaal steeg het nettoresultaat op jaarbasis met 81 procent tot 120,8 miljard Taiwanese dollar (3,6 miljard euro). Eerder deze week meldde het Taiwanese bedrijf al een hogere omzet in juni dan alom werd verwacht.

Belangrijke graadmeter

De resultaten van TSMC gelden als een belangrijke graadmeter voor de techindustrie, omdat de chipmaker grote spelers tot zijn klanten mag rekenen. TSMC is onder meer een van de belangrijkste toeleveranciers van techreus Apple, maar ook van het Chinese Huawei.

Zelf is het bedrijf een belangrijke klant van de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML. Het schroefde eerder zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar terug.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 69% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare