Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen met winst dag uit

Europese beurzen met winst dag uit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese effectenbeurzen zijn dinsdag met winst gesloten. Aandeelhouders deden het lang rustig aan, maar aan het einde van de dag kropen de koersen toch wat verder omhoog. Beleggers verwerkten onder meer enkele Amerikaanse macro-economische cijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,3 procent in de plus op 571,21 punten. De MidKap steeg 0,7 procent tot 811,19 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen kregen er tot 0,7 procent bij.

Staalbedrijf ArcelorMittal was bij de Amsterdamse hoofdfondsen de grootste stijger en werd 4 procent hoger gezet. Maaltijdbezorgsite Takeaway ging met een min van 2,3 procent het hardst omlaag.

Boeing 737

De MidKap werd aangevoerd door roestvrijstaalbedrijf Aperam (plus 3,3 procent). Technologiegroep TKH won 2,2 procent na verkoop van de meerderheid van zijn industriële connectivity-activiteiten. Apothekerstoeleverancier Fagron sloot de rij met een min van 2,3 procent.

Ryanair klom 3,1 procent in Londen. De Ierse budgetmaatschappij groeit komende winter en in de zomer van 2020 waarschijnlijk minder hard dan gehoopt door de problemen met de Boeing 737 MAX. De prijsvechter verwacht wel dat nog dit jaar weer met de toestellen kan worden gevlogen. Door de minder snelle groei van de prijsvechter gaan ticketprijzen mogelijk iets omhoog, verwachten analisten. Andere luchtvaartmaatschappijen profiteerden daarom. Air France-KLM steeg 2,9 procent.

Boete

In Frankfurt kreeg Bayer er 0,8 procent bij. De boete die het Duitse chemieconcern moet betalen aan een man die zegt kanker te hebben gekregen van onkruidverdelger Roundup is door een Amerikaanse rechter verlaagd van omgerekend 71 miljoen euro naar 22 miljoen euro.

Osram Licht ging 0,2 procent omhoog. De Oostenrijkse sensormaker AMS (plus 0,1 procent) ziet af van een overname van het Duitse verlichtingsbedrijf. De onderneming had een rivaliserend bod uitgebracht op Osram, dat echter al had ingestemd met een bod van investeerders Bain Capital en Carlyle Group.

De euro was 1,1215 dollar waard, tegen 1,1256 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie minder op 59,56 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs tot 66,64 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links