Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere winst voor JPMorgan Chase

NEW YORK (AFN) - JPMorgan Chase heeft in het tweede kwartaal een hogere nettowinst behaald. Volgens de grootste bank van de Verenigde Staten gemeten naar bezittingen, werd een recordwinst geboekt van bijna 9,7 miljard dollar, een stijging van 16 procent vergeleken met een jaar eerder.

De Amerikaanse bank wijst daarbij vooral op belastingvoordelen. De baten kwamen uit op bijna 29,6 miljard dollar, een stijging met 4 procent. JPMorgan haalde meer inkomsten uit de dienstverlening aan consumenten, zoals de verstrekking van kredieten en creditcards, terwijl ook werd geprofiteerd van de gestegen rente in de VS. Bij de zakenbankactiviteiten zoals de handel in obligaties en aandelen daalden de inkomsten.

Topman Jamie Dimon zei dat de bank nog steeds positief is gestemd over Amerikaanse consumenten, met een gezond vertrouwensniveau, solide banengroei en stijgende lonen. De aangepaste winst per aandeel van JPMorgan viel hoger uit dan analisten gemiddeld hadden voorspeld. Wel liet de bank zich wat voorzichtiger uit over zijn rente-inkomsten over het hele jaar. In de handel voorbeurs op Wall Street staat het aandeel in het rood.

Grootste hypotheekverstrekker

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs zette over de afgelopen periode een nettowinst in de boeken van 2,4 miljard dollar, een daling van 6 procent op jaarbasis. De inkomsten bedroegen bijna 9,5 miljard dollar, 2 procent minder dan een jaar eerder. Dat kwam mede door lagere opbrengsten uit de handel in obligaties, valuta's en grondstoffen. Bij de handel in aandelen was wel een plus te zien. Topman David Solomon sprak van bemoedigende resultaten van het financiële concern, met een verhoging van het dividend. Goldman lijkt hoger te openen in New York.

Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker van de VS, krikte de nettowinst met 20 procent op tot 6,2 miljard dollar. De baten waren stabiel op 21,6 miljard dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Slotcall: even was 900 binnen handbereik, maar Wall Street verpest het feest 7
  2. 12 apr Meer winst voor JPMorgan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JPMorgan Chase & Co

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JPMorgan Chase & Co

189,410 22 apr
+3,610 +1,94%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links